MTZ Belarus

To je priča u našem narodu kupi rusa pojede sve smeće od nafte, ulje ne moraš da menjaš, u hidraulik sipaj preradjeno, itd itd
Vozač koji ne oseti da je dizna propišala on je KOČIJAŠ!!!!!!!
Na žalost mnogo KOČIJAŠA danas radi sa mašinama!!!!!!!
Te vozače koji voze po selu u 90 % slučajeva treba izbegavati!!!!
Npr danas odem kod čoveka on ima rusa gledam kakav krš 99god
Fali opruga na pedali kvačila cvili druk ležaj, kardan pv se drži na 2 šrafa, izvadio junak hladnjak ulja da ne curi!!
Baš onako jadno stanje

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

Kolega mislim da cete se sloziti samonom da je nevazno dal je komonreil ili obican ako dizna ne valja i ako gorivo curi bukvalno slobodnim padom,bez ikakvog rasprsivanja.

Послато са SM-J710F помоћу Тапатока

Luka ja sam bar milion puta rekao da ce mnogo bolje sluziti rusi cim se izbaci recenica KO GA J.... RUS JE TO.

Uh imao sam slučaj. Hitno završi oranje i setvospremiranje 30 ari za detelinu. Propišala dizna pred sam kraj oranja. Za tu zajebanciju ode jedan klip al zbog neozbiljnosti majstora traktor stajao skoro 2 meseca jedva posejah psenicu.

Cini mi se da je procurio kod levog dobosa, blokade ili kako god da nazovem... jel komplikovano za zamenu, sta kupiti od delova ?
na levoj strani moze da procuri na vise mesta,zavisi koje ulje gubi.
Moze da procuri membrana od blokade,onda gubi hideaulicno ulje.
Moze da procuri na semeringu na maloj poluosovini i gubi ulje iz menjaca.
Moze da procuri na gumicama u maloj poluosovini i gubi ulje iz menjaca.
Relativno je jednostavano sredjivanje sva tri kvara.

moja greska sto nisam napisao,ja kad menjam menjam sve pa onda smatram da se to podrazumeva.

Kako prepoznati na traktoru da je dizna propisala ili losa da bi mogao na vrijeme reagovat ako dodje do toga na rusu 1025. Na ltz 55 mi se desilo al je on bio raspolovio sa snagom nije odjednom i crn dim izbacivao tad su bile 2 dizne lose

Ima li negde da se kupi kvalitetan prekidač žmigavaca za rusa (za ove novije ruse, stoji na stubu volana)? Poslednji koji sam stavio nije izdržao ni 70-80 radnih sati. Deo za žmigavce radi ali crkne sekcija za svetla pa ostanem bez svetala.

Aj pricamo o rusu,prvo sto treba da se radi a ne radi se je kontrola dizni na 1000 rč koju je tamo neka budala propisala kao obaveznu stavku a koju skoro pa niko ne radi.
Kad dizna neradi pravilno automatski taj cilindar ne radi kako treba,mora motor promeniti rad,mora promeniti zvuk,mora poceti vise da dimi vise,mora poceti da trosi vise,izgubiti deo snage.
Sve su to stvari koje vozac moze da primeti i oseti na motoru,naravno ako je vozac a ne KOCIJAS.

jos malo cirkusa odjuce
ebb6e3dc3bcf44351518fdf079102871.jpg

Aj pricamo o rusu,prvo sto treba da se radi a ne radi se je kontrola dizni na 1000 rč koju je tamo neka budala propisala kao obaveznu stavku a koju skoro pa niko ne radi.
Kad dizna neradi pravilno automatski taj cilindar ne radi kako treba,mora motor promeniti rad,mora promeniti zvuk,mora poceti vise da dimi vise,mora poceti da trosi vise,izgubiti deo snage.
Sve su to stvari koje vozac moze da primeti i oseti na motoru,naravno ako je vozac a ne KOCIJAS.

Radimo na 1000rh (i manje) kontrolu dizni i pumpe i nisam imao da je doslo do toga da dizna unisti cilindar. Bilo je da budu rastelovane, a od kako se sipa iskljucivo na NISu i to se ne desava kao pre.

Ниси имао зато што контролишеш и пазиш

Poslednja izmena:
Evo šta uradi dizna!!!! U sred Negotina na parkingu otvaram motor lepota izazova šećer i med!
01a3d41e2da1ea9ef8c918fa01889c52.jpg

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

Nazad
Vrh