Kakvom luksuzu?To je ono o čemu sam Ja pisao.Treba ići napred ali ne po svaku cenu i u skladu sa mogućnostima.Sa ovakvim standardom smo mi daleko da težimo nekom luksuzu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kakvom luksuzu?To je ono o čemu sam Ja pisao.Treba ići napred ali ne po svaku cenu i u skladu sa mogućnostima.Sa ovakvim standardom smo mi daleko da težimo nekom luksuzu.
Bas da crkne pvp,kvacilo i gume da se potrose same od sebe,ne bi rekao. Mozes da uzmes traktor i godinu dana star,jednostavno nije nov,ko ne zna da rukuje sa masinom,moze i za 2 dana da mu skrati vek trajanja vise od pola. A i na nove ima 2 godine garancije,sto bo u mom slucaju bilo oko 1500-1600rc,sto se svakako isplatiКолега Миловане па то све што си навео може да те стрефи и са новим. Ја сам узео полован 6год старог па је за то време пвп скидана и рађена дизне исто , хидраулична пумпа ,квачило а трактор имао беду од направљених сати .Кад њега купујеш било новог или половног три пута се прекрстиш да Бог помогне и срећно ти било...
Moj post nije namenjen Vama nego uopšteno.Pažljivo ga pročitajte i videćete da sam u pravu.Klima i sedišta su mi samo dali šlagvort za to što sam napisao.Ne izuzimam ni sebe iz priče.Jednostavno zaboravili smo kako živimo.Radi se o standardu koji mi preskačemo pa mnogi ulaze u kredite da bi imali to o čemu se piše već 5 stranica.A to bi trebalo da vrate deca koja nam odlaze u beli svet.Život se promeni u sekundi a krediti ostaju.Vi ste kolega kao po običaju promašili poentu.Ovde se porede dva NISKOBUDŽETNA traktora i šta se dobija od njih i šta im fali.Vi slobodno pokušajte da svoju proizvodnju poredite sa Čadom ili tako nekom afričkom zemljom ja ne bih.Verujte da sam umesto Mtz 820 rm,Mtz 892 rm i Arme 1104 mogao kupiti JD i Fenda ali sam shvatio da bi na obim proizvodnje i malo radnih sati koje pravim to bilo potpuno neisplativo i više proseravanje i pomodarstvo nego potreba.Postove sam pisao da bih podelio iskustva i nekom pomogao ko se dvoumi a ne da me neko vređa niti sam hteo nekog da vređam.
Све може код руса и не мора а и код других видим да ништа боља ситуација није.Bas da crkne pvp,kvacilo i gume da se potrose same od sebe,ne bi rekao. Mozes da uzmes traktor i godinu dana star,jednostavno nije nov,ko ne zna da rukuje sa masinom,moze i za 2 dana da mu skrati vek trajanja vise od pola. A i na nove ima 2 godine garancije,sto bo u mom slucaju bilo oko 1500-1600rc,sto se svakako isplati
Нема тих што остају јер ako већ нису спремају се да оду има оних што су ту имају већ година и затечени, "ни за ди си ниси" и ови што умиру.За који смо ту пресипа се из једне у другу и грбави се на све могуће начине да се преживи а купује се оно само неопходно и под обавезом да је јефтиније.Један бналан пример кад је окачена овде задњи пут слика новог фенда, џонике ,стајера, углавном су то руси турци ,кинези и по који индијац.. И ови су за неке од нас мисаона именица .Тренутно је успех и руса половног пристојног да купиш ,једна реална слика стања просечног омањег српског газдинстваTi sto odlaze i ne kupuju nista, oni sto ostaju kupuju
Kolega ja nisam napadao ni vas ni bilo koga na ovom forumu a ni inace.Upravo to,stekao sam utisak da me ljudi napadaju što pljujem rusa a vidite i sami da je prosečna ocena kod Mtz traktora viša.Polovni Mtz 892 RM ima samo tri godine i nisam imao ni jedan kvar za ovih 850 rh naspram 400 rh kod Arme pa sam ih zato poredio kao nove.Kočnice na rusu su smeće,čim se malo ne koristi traktor blokiraju,to ne može da se poredi.Pustite te priče -Da baba ima onu stvar bila bi deda.Znam ja da može da se ugradi klima,može da se kupi hidraulični toplink,može da se namesti hidraulična desna poluga može da se nabudži AHC ili EHR ali to onda nisu poređenja fabričkih modela.Kao kad bi se ovde pojavio Arma-fanatik i rekao na moje ocene-Dodaš mali rezorvoar od 40 litara i odradiš promene na pumpi da smanjiš potrošnju i evo dobio si Valtru 124 N-spejs šatl.
Bio sam objektivan što se ocena tiče i šta je meni bitno klima,bolje dihtovanje kabine,velika podizna moć,AHC,spoljne kontrole poluga i kardana,hidraulični toplink,automatska kuka,suspenzija kabine,kočenje svih točkova tu Arma vodi 10:0 iako je ukupno Mtz pobedio 51:45.
Ponoviću još jednom,mogu da preporučim oba traktora kao odlične kupovine za te pare pa ko hoće neka bira šta mu treba.Pozdrav.
Kolega ima mene na sve cetiri strane ove nase velike zemlje ne trebaju klovnovi ,to je najmanji problem.Колега Небојша једино клон твој у једно 3-4 примерка за сваки део земље по један па да стигнеш све да нас опслужиш кад за то буде било потребе...
Verujem da ste u pravu ali koje je vaše rešenje na naše probleme?Da svi koji imaju skuplji traktor od 10000 e prodaju isti pa kupe 3-4 polovna i podele članovima koji muku muče sa traktorima?Da se vratimo na rad sa konjima i volovima,bar trave ima svuda?Možda opet neka nacionalizacija,ponovo dati šansu ljudima da TUĐU zemlju ponovo prodaju za balon vina i dečiji dodatak?Žalite za zadrugama i kolhozima?Samo da dodam da su ti vaši niskobudžetni traktori za mnoge misaona imenica pa čak i na ovom forumu.
Nisam pretplaćen kod majstora ali možete kod mene kad bude lepo vreme,treba da se vidi šta lupa kad se traktor gasi,da se našteluje kvačilo i ventili...Kolega Savopunck sva sreca po mene pa ovih vasih "nepismenih i ludih" ima dosta kod nas pa kupuje te ruse svakodnevno.
A sto se tih kvarova tice ajde ako vam nije problem da te sto se predplacuju i uclanjuju kod majstora da im date moj broj telefona ako vam nije tesko.
Послато са SM-J710F помоћу Тапатока
Moj ima 6000rs 2003god i nista nezevaFali mu bolji kardan, i bolja kabina, da vrata ne zevaju!!
Bio bi pristupačan, relativno udoban, lak za opravku, jeftini delovi,
Jeste bio bi malo masan
Ali sve ima svoju cenu
Prodao sam 'levator, šaljem spiralom
Ovde se povela priča o traktorima od 30000E a ne o 10000E.Svako radi kako misli da je najbolje.Non stop pričam o standardu koji nije na tom nivou da bi priuštili toliko gvožđurije.Polazim od sebe kad saberem u KS imam 140 ks na 10ha.Verujem da ste u pravu ali koje je vaše rešenje na naše probleme?Da svi koji imaju skuplji traktor od 10000 e prodaju isti pa kupe 3-4 polovna i podele članovima koji muku muče sa traktorima?Da se vratimo na rad sa konjima i volovima,bar trave ima svuda?Možda opet neka nacionalizacija,ponovo dati šansu ljudima da TUĐU zemlju ponovo prodaju za balon vina i dečiji dodatak?Žalite za zadrugama i kolhozima?
Ja sam poceo da mislim kolega zbog pisanja pojedinih clanova da u AP kad kupite traktor odma dobijete i majstora gratis da nosite kuci uz traktor .Nisam pretplaćen kod majstora ali možete kod mene kad bude lepo vreme,treba da se vidi šta lupa kad se traktor gasi,da se našteluje kvačilo i ventili...
To sam napisao ranije, ako se poveća površina uzeću 82-820 i srediti spram sebeOvde se povela priča o traktorima od 30000E a ne o 10000E.Svako radi kako misli da je najbolje.Non stop pričam o standardu koji nije na tom nivou da bi priuštili toliko gvožđurije.Polazim od sebe kad saberem u KS imam 140 ks na 10ha.
Zanimljiv odnos,ja imam 250 ks na 100 ha i 500 ha usluga.Čini mi se kolega da je kod vas odnos dosta nepovoljniji...Ovde se povela priča o traktorima od 30000E a ne o 10000E.Svako radi kako misli da je najbolje.Non stop pričam o standardu koji nije na tom nivou da bi priuštili toliko gvožđurije.Polazim od sebe kad saberem u KS imam 140 ks na 10ha.