MTZ Belarus

Ima jedan ventil kontrole pritiska na stubu volana i smanjuje pritisak za blokadu, mislim da iznosi oko 8 bar pritisak ulja blokade, creva su na šelne!!
Uglavnom ima i ventil koji se sajlom kontroliše iz kabine
Ta ruska blokada spaja levu i desnu kratku poluosovinu preko kvačila 2 lamelasta diska ista kao od kočnica
Nije klasična mehanička blokada

Poslato čelo bašče uz pomoć 'levatora

Ako je sa leve strane trebalo bi da spaja kućicu diferencijala i levo poluvratilo.
Trenje je sigurno bolja opcija od uklapanja žlebova, a i lakše se isključuje..
Jeli pritisak ulja uzima iz hidrosistema zadnjih pođuga, pa ga nekim regulatorom smanjuje?

Poslato sa LDN-L21 pomoću Tapatoka

I dok ide preko stuba drži blokadu dok ne namotaš točkove više od 17°.Nakon toga je isključuje.Kod ovih varijanti nema motanja nikakvog dok je uključena blokada.Samo pravo i gassss

Aha, sada mi je jasno za izvor pritiska.
Krajnji rezultat svake blokade diferencijala jeste spajanje obe strane diferencijala odnosno oba izlazna poluvratila.
Međutim u praksi se to uvek izvodi spajanjem kućice diferencijala i jednog poluvratila. Pogledah sada rusov zadnji kraj i vidim da je rus predvideo spajanje malog vratila koje ide iz krsta diferencijala(što je čvrsto vezano sa kućicom/znači deo kućice) i desnog poluvratila.
Još nigde nisam video da se direktno spajaju levo i desno poluvratilo već uvek kućica/kućište diferencijala i jedno poluvratilo pa sam zato i ovde proverio.
Evo i ilustracije:

Takođe pojašnjenje pojma/razlike: poluosovina/poluvratilo.
Osovina je mašinski deo oko koga se nešto vrti, a vratilo je deo koji prenosi snagu.
To je pravilna terminologija u mašinstvu, ali u majstorskom žargonu poluvratilo praktično ne postoji. Ja ne insistiram dok god se razumemo;)

Da usput objasnim i razliku između rupe i otvora koja se najlakše pamti:
Rupa ima dno.
Otvor je otvoren.
Svi vole uglavnom koristiti termin rupa(nagađam razlog);)

Nebih se sa tobom nastavljao, ali šta zaptiva pritisak od 200, 300 ili 500 bara na vretenu pumpe ako to nije semering/manžetna.
Možda kontakt metal na metal?

Ja sam nešto malo i računao oko tih pumpi,nekoliko puta (uspešno) napravio vratila sa zupčanicima pa i dihtovao ih baš sa tim manžetnma koje ne zaptivaju, jer nisam imao ideju čim bih to drugim začepio.. :p

Ja sam možda 50_50 dihtovao možda ima nešto, neki deo za šta nisam čuo???
Gde je kriza identiteta sa velikim kapacitetima??????

Semering dihtuje ulaz majstori da oko vratila ne vuce vazduh a ne izlaz pod pritiskom jer jos nije napravljen semering koji bi izdrzao toliki pritisak vec oring gumice

Ja još uvek stojim iza svojih reči!!!
Odgovorno tvrdim da je na tom kinezu problem filter!!!!

Ja jos nisam cuo da semering dihtuje pritisak hidro pumpe obicno je semering na pogonskom vratilu I dihtuje ulaz da pumpa ne vuce vazduh a pritisak eventualno dihtuje o ring gumica

Трпи. Не причај о материји кад је не познајеш и незнаш какви све семеринзи постоје. Имаш их и за високе притиске. Што и ја као лаик знам.

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

Da, naravno da to nije semering sa pijace,
Složićemo se da zupčasta hidraulična pumpa obično ima samo 1 retko 2 izlaza
Baš na tom izlazu ima specijalni semering,
Pumpa se di hh tuje tim semeringom i obrvicama koje idu izmedju osmica i prednjeg i zadnjeg poklopca!!!

Nazad
Vrh