Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ja imam aparat za varenje i starter.Samo premeštam kablove,kad mi šta treba.Evo već dugi niz godina sve lepo radi.Bio neki tip u selu, oficir u penziji, radio neku elektriku u vojsci
Taj je prepravljao švajs aparate u startere!
Na žalost posle 20_30g van sela nije mogao ponovo da se uklopi otišao je za KG
Čovek je pravio punjače, srartere, svajs aparate
Čak je radio i par CO2 aparata
Poslato čelo bašče uz pomoć 'levatora
Moraš sa sekundarnog namotaja izvući izvod na nekih 27v i staviti neki jak diodni most.To zavisi kolika struja ti treba na paljenju.Ako ne možeš da izvučeš taj izvod sa sekundara trebalo bi odmotati sekudarni namotaj i onda izvući izvod(ne moraš odmotavati skroz nego samo do tog izvoda).Ako ne može ni tako onda bih ti preporučio da odmotaš skroz sekundar i da ga namotaš bifilarno,odnosno jedan izvod u sredini a onda se mota na jednu i drugu stranu isti broj namotaja za određenu voltažu.Onda se na ta dva kraja vežu dve diode i to bude +,a onaj početak u sredini bude minus.Da bi znao koliko krugova da motaš za određenu voltažu onda moraš da premeriš jezgro i da na osnovu njega uradiš proračun.Možda možeš i sekundar da izmeriš koliko sada ima volti i onda ga odmotaš ali prebrojavaš broj namotaja i onda vidiš koliko je namotaja po voltu i onda na osnovu toga motaš za koliko ti treba volti.Takođe najbolje bi bilo da staviš jedan rele na primar a da se rele pali preko automata od alnasera i da ga onda automatski isključuje kad prestaneš sa alnasovanjem.Inače može od tih velikih startera da pukne akumulator.Nego kako da napravim starter od trafo svajs aparata????
Poslato čelo bašče uz pomoć 'levatora