MTZ Belarus

Koliko ima rusa xd,popravljas nesto oko njega i u isto vreme u nekom drugom selu, neko drugi popravlja isti kvar haha :haha: , Lovac Luka je gore pisao-spominjao nesto o tome.

Ja se ipak odlučio za novu,5900 u ap,i uzmem i novu aluminijumsku cev za pumpu i leb im poljubim,em košta ko pola pumpe em pritom i ne paše,duža je za par cm i nemoš nataći gumeno crevo dole sa hladnjaka... Ili bačene pare ili prepravka tako da sam vratio staru pa koliko izdrži a neće puno...
Milenko trebao si da pustis majstor Mileta da se poigra sa cevkom,bila bi taman

Послато са SM-J710F помоћу Тапатока

Otisla mi je prednja vuca na traktoru,rasklopio sam kuciste gde se ukljucuje i ove rolnice su skorz bile pojedene stavio sam nove i vratio kuciste na traktor e sada kada okrecem kardan rukom u jednu stranu ide a kada hocu u drugu stranu on ne ide kao da je prednja vuca ukljucena,sta moze biti problem izgleda da sam negde pogresio pa bih molio za pomoc...
d4099a34edd27cfb836169dc0b357ac2.jpg

Послато са SM-J510FN помоћу Тапатока
Logikom sam hteo da ih izbacim, pozvao Nebojšu on mi kaže ibaci
Kad to izbaciš ostaje samo ručno vrlo jednostavno upali ugasi
Sinoć ja to počupam napolje, eno gazda kaže drugi traktor
Navodno to automatski uključuje prednju vuču kad kočiš, i ako naglo krećeš,
Uopšte ne vidim potrebu za tim CCCP patentima!!

Poslato čelo bašče uz pomoć 'levatora

Logikom sam hteo da ih izbacim, pozvao Nebojšu on mi kaže ibaci
Kad to izbaciš ostaje samo ručno vrlo jednostavno upali ugasi
Sinoć ja to počupam napolje, eno gazda kaže drugi traktor
Navodno to automatski uključuje prednju vuču kad kočiš, i ako naglo krećeš,
Uopšte ne vidim potrebu za tim CCCP patentima!!

Znaci moze i bez toga,kud ne pita ranije jedva sam ih vratio nazad,danas lete napolje

Kolega Zorane0230 sta bi na kraju sta traktorom,jesu resili majstori?
Ako nije tajna.

Послато са SM-J710F помоћу Тапатока

Još ništa ne znamo.Ne želim da ih požurkujem.Ako ništa ne jave ovih dana moramo ih zvati.Nisam od onih koji dosađuju.Pisaću čim se jave.

I mene isto.baš sam rekao sinu da ih nazove da vidi kakva je situacija.Ja mislim da su oni u oba slučaja prevideli neku sitnicu ili se ta sitnica ne vidi.

Znaci moze i bez toga,kud ne pita ranije jedva sam ih vratio nazad,danas lete napolje

Malo je bio MASTAN telefon
Ja sam zaključio da je na ovom drugarovom traktoru uzrok kidanja oba diferencijala bilo ovo!!
On čovek ne zna da prepozna kad mu je uključena prednja vuča medjutim pre 100h kad smo radili zadnji kraj menjač i diferencijal ovo je lepo radilo!!!
E i sad nekad lepo radi nekad zaglavljuje
Rus je 1980g kupljen na licitaciji 2000g vozio ga je njegov stari a ni on nije vešt čovek!
Zvali su me sada da mi kažu da traktor LAKO IDE LAKO SE OKREĆE znači da je pre ostavljao upaljenu prednju vuču!!
I kažu više gume NE CRTAJU po betonu kad se okreće po dvorištu!
Traktor verovatno ima mnogo sati bidim da su mnoge stvari poderane, od letvi u stubu volana do osovine zadnjeg kardana poluga itd
Čak su se i nutevi na ramenima podiznih poluga pojeli!!
7900097a188d663cd9f79662d40f0331.jpg
7b6ec0729e0cb752317b9220c0a27369.jpg

Лука, ти твоји другови су много јаки у руке кад су успели да мотају са укљученом предњом вучом. Сигурно су и ручке мењача и корњаче/зеца чупали пар пута.

Послато са MI 9 помоћу Тапатока

Ne valja ići brzo,u transport...al po njivi, bašti, dvorištu ne vidim što bi bio problem..
Prikolice bez prednje ne mogu ni da učačkam u šupu,stajnjak kad tovarim isto ne gasim...

Мислио сам генерално на кретање трактора. У раду ок али да је стално укључена па немогуће да нису посумњали да је укључена. Па кад кренеш уназад и смоташ мало више волан види се да су предњи точкови бржи од задњих. Било је и овде таквих пилота. Задње гуме ко нове а предње обријане. Каже то је до предњег трапа. А гуме једнако потрошене и са крајева и по средини.

Послато са MI 9 помоћу Тапатока

Pa dobro,ima ljudi koji ne obraćaju pažnju,ali si u pravu vidi se a i oseti kad je prednja uključena,kad motaš i kad usporavaš,tačno se čuje...ko zna da sluša...
Jedan mi je majstor davno rekao,a i toga se držim, kombajn i traktor (radna msšina) se ne voze rukama nego ušima...

Nazad
Vrh