MTZ Belarus

Ako ti poluosovina malo ulazi i izlazi i čuje se kako lupa dok ide po neravnom ,e to onda lako rešiš zako da iza ležajarokneš ceger prsten ili dva pa ako tad neće ležaj da uđe jer ceger ne da onda dva kartonska dihtunga na deknu i da te bog veseli.
To je jedna od ruskih gluposti al ajde.

E bas tako polu osovina ide tako unutra napolje par mm i tek po jako neravnom na primer preko razora kad brze poteram onda se cuje.Moracemo to rastaviti pa videti sta cemo dalje.

Kako zmaj 222 posto su vec dosta stari i sitroseni trpi ukljucivanje i iskljucivanje kardana kod rusa?Ima li nekih resenja da se to malo ublazi

Sto se iskljucivanja tice, treba ti tzv. 'frajlauf' kraj kardana da se berac vrti jos malo kad iskljucis jer tako cuvas kocnicu kardana a i berac a za ukljucivanje moras da vezbas da ukljucis lagano.

A nerazumem ako je kardan lepo nastelovan sto bi bio problem i ukljucivanje i iskljucivanje. Ja teram 222 sa mojom 82-kom bez ikakvih problema, lagano krene a kad ugasim zaustavlja se postepeno.

Послато са SM-J320FN уз помоћ Тапатока

Pa meni ovde u ovoj temi objasnili kako se steluje i sam odradio. Radi bez greske

I meni su svasta nesto ljudi pomigli ovde na forumu,al jbm mu misa, ja se u mehaniku nesto malo razumem,al ne volim da se njome bavim,zato platim da neko drugi uradi,al kad ne znaju ondak moram sam...a nismo svi stvoreni za te poslove..ja kad moram da nesto uradim,sta cu,uradim,al sam po prirodi dosta nervozan i prgav i nemam zivaca da se bakcem sa nekim finesama,kao sto je podmetanje tankih limica da neka dva zubcanika ustelujes da lepo nalezu,u nekom reduktoru recimo..i sad ko nije na forumu a hoce nesto da namesti i nasteluje kome da otera i plati?

- - - - - - - - - -

Baj d vej,kad sam probao da nastelujem tako kao ti,u silazi da silo kombajnom mi je proklizavao recimo...jesu rusi lepo to zamislili,al kao i fina hidraulika bas i ne funkcionise najbolje,sve je to dosta sirovo..e sad na 820 ja sa rukom na rucici odglumim da polako pali i gasi,al staroj 82ci je to nemoguca misija zbog drugacije rucice koja ide gore dole i tu nemam nikakav osecaj..nije ni cudo sto mi se lifam presa jadna raspadala..

A nesto mi palo napamet sta misle strucniji kako bi bilo ugraditi polugu od 52-ke na 82-ku jer je tamo drugacije reseno i onda bi moglo da se reaguje laganim povlacenjem i nebi bilo udara

Posto sam od skora poceo da vezbam na rusu 1025 kako reaguje fina regulaciju na oranju?Izvinite ali nije sramota pitati.

Zaglavio mi veliki menjac na rusu 1025... sta raditi?

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока

Pošto nemam belarusa da pitam: da li se to kod njih karan zaustavi momentalno čim se isključi? Jer, tako sam zaključio čitajući ove postove. A takođe piše da može da se nasteluje da ne stane odmah. Dakle, kakav je kad dođe iz fabrike?

Au ljudi iz krajnosti u krajnost

Pa kontam da nije nista strasno jer se nista nije culo jednostavno na uvratini da ga prebacim u nizu i ostade mi u nekom nedeginisanom polozaju.. sreca pa nulti i da ga nisam pritwrao skroz do kanala. pa me burazer doslepao kuci i sutra dolazi jedan takav seoski samozvani majstor koji je dosad sve na njemu resavao

Zaglavio mi veliki menjac na rusu 1025... sta raditi?

Ako su ostecene mandzetne oko rucice menjaca verovatno je zaglavio na kugli. Nemojte odmah traktor na pola. Prvo tlproverite

Послато са LG-H440n уз помоћ Тапатока

Hvala na savetu. Videcemo danas sta je

Nazad
Vrh