MTZ Belarus

milanbelarus920 gde ti to tačno curi jel tu negde curka i kod mene ali ne mogu da provalim odakle? Uglavnom primetim sa leve strane gde je merač ulja od menjača kod tog doboša se sliva i tu je stalno mokro, a ne znam jel to od membrane blokade ili ide odgore od hidropojačivača?

Ako ti sliva odozgo niz dobos i kutiju menjaca onda ti to ide iz hidro pojacivaca,a ako curi na onu rupu skroz dole na dnu "doboša" onda pusta na membranu ili gumicu oko osovinice... U mom slucaju je problem gumica oko osovinice...

Sent from mTalk

Na svim traktorima postoje oznake , zasto bi proizvodjac davao podatak o kutu pocetka ubrizgavanja. Na tvome ne znam gdje je jer nisam radio, mora postojati na zamasnjaku ili prednjoj remenici na radilici. Ali princip je isti, odspojiti prvu brizgaljku i staviti kapilaru na izlaz za prvi cilindar bosh pumpi i cekati na (kapilari) stakalcu ili plasticnoj tankoj cijevcici kad pocne podizati nivo , odnosno kad pocinje ubrizgavanje u prvi cilindar(mora se uvijek okretati kako motor okrece vracanjem nazad i ponovnim u tom momentu dobices pogresno namjestanje) i mora da se poklapa sa oznakama kuta.

Bolji je .3 jer ima monoblok i interkuler koji mu daje 5 konja.Mozda bih ja prodao moj,pa ako si zainteresovan,javi se.

Ima Belarus problema,i moj 892 je imao svasta ali stvarno moram pohvaliti servis koji je u najkracem roku izlazio na teren i resavao probleme i problemcice.Mislim da njihovi serviseri najvise rade i najbolje poznaju svoje traktore.

Pre koju nedelju zamenim ac pumpu na 821, i Izgleda da mi je pustio naftu u ulje, i to prilikom stojanja, nije ni radio od zamene pumpe, tada sam zamenio i ulje, sipano nis sae 40. Sta bi moglo da bude krivac u ovoj situaciji, pvp ili dizne?

Ako pvp nema cevcicu za preliv-a traktor nije radio puno,verovatno je ac.dizne ne verujem da su iz razloga sto nije puno radio i sto su vislje od nivoa nafte u rezervoaru.

Nije nista ni radio, samo upaljen kad sam zamenio ulje i ugasen, ac pumpa je iz agropanonke. Nisam razumeo ovo u vezi prelivne cevcice, mozda to kog mene pravi problem :sta: evo slike pumpe

On nalije naftu u karter samo kada ode semering na bosch pumpi

Послато са Lenovo A2020a40 уз помоћ Тапатока

Na mtz 82.1 imama aksialni luft na desnoj poluosovini kako se to resava sta sve treba da se rastavi i koji je uzrok tom luftu?

Nije nista ni radio, samo upaljen kad sam zamenio ulje i ugasen, ac pumpa je iz agropanonke. Nisam razumeo ovo u vezi prelivne cevcice, mozda to kog mene pravi problem :sta: evo slike pumpe
Dole Farmer,ispod pvp vidi dal ima izvucena neka cevcica,ali ne verujem posto vidim da je tamno plav motor(ako nije naknadno farban),to je verovatno serija 98-99,a ti tipovi fabricki nemaju taj tip pumpe.ac pumpa se da lako proveriti na aparat za dizne...ili samo ac odnesi do bosiste nekog u Vrscu...

- - - - - - - - - -

Na mtz 82.1 imama aksialni luft na desnoj poluosovini kako se to resava sta sve treba da se rastavi i koji je uzrok tom luftu?
Lezajevi...menjaj dok nisu poispadale kuglice...a moguce je i da se zajela poluosovina,pa lezaj "seta" po poluosovini...u tom slucaju bez nove poluosovine neces mnogo uraditi...

Ako ti poluosovina malo ulazi i izlazi i čuje se kako lupa dok ide po neravnom ,e to onda lako rešiš zako da iza ležajarokneš ceger prsten ili dva pa ako tad neće ležaj da uđe jer ceger ne da onda dva kartonska dihtunga na deknu i da te bog veseli.
To je jedna od ruskih gluposti al ajde.

Dole Farmer,ispod pvp vidi dal ima izvucena neka cevcica,ali ne verujem posto vidim da je tamno plav motor(ako nije naknadno farban),to je verovatno serija 98-99,a ti tipovi fabricki nemaju taj tip pumpe.ac pumpa se da lako proveriti na aparat za dizne...ili samo ac odnesi do bosiste nekog u Vrscu...

..

Tako je , tamno plavi motor, 99 god, videcu da odnesem ac pumpu :ppozdrav:

Nazad
Vrh