Ljdii imam onaj mali brzi anlaser i nikako nisam zadovoljan,greje se smrducka,i jednostavno mi se ne svidja.Sta mislite dali da kupujem nov taj bryzi ili da kupim original njegov koja je njegova snaga tj oznaka traktor je 2000god.I jos nesto dali na te anlasere oriinal mogu da se ubace rotori od 9v?Kao sto je radi na Tam kamionima,123-ama itd?
Proteklih nedelja sam imao baš problema sa mojim rusom, i na kraju smo i rešavali i problem anlasera. Kada je traktor kod mene došao, imao je nov brzi anlaser. I palio je kao i svaki drugi, bilo je dužih verglanja, menjanja akumulatora u tih 4 godina. Sada nije hteo da upali kako treba, iako smo punili akumulatore, on identično vrti, struja dobra. Skinemo anlaser, on unutra crne prađšine, četkice olizane, ali i rotor, žica jedna otkinuta, luft na dekli, nosač običan plek. Nema opravke. Jurio sam razne kombinacije, ali nedelja bila. Kupim Iskra remontovan skroz, pod garancijom. E sad vidim šta znači 24 v. Hoće da otkine traktor. Na pola ključa pali. Prethodni brzi, ito 24 v, pa to je ništa. Tako nikada brzi nije dobro verglao.
Tako da je moj savet, ne brzi. Ima na oglasima u Bačkoj Topoli ruski orginalni anlaser, ako nije prodat, nije preskup, a bele boje, neko je komentarisao da su ti dobri. Ja sam hteo taj, ali nedostupni su bili, a ovo mi je bilo u Pančevu, i ja zadovoljan, sa radom, a i cenom.