MTZ Belarus

Jos bolje da nadje nekoga da mu vrsi kombajnom koji ima pravu frezu na kukuruznom hederu i onda ide i bez tanjuranja. S 2x12" IMT visokim godinama zaoravam iza gerinhgoff kukuruznog hedera s PC sistemom i iza SIP beraca uz minimalna stopanja (3 puta na jutru zemlje npr. i to samo gdje su hrpe kad je kombajn stajao ili okretao)

Davnih dana sam se raspitivao za rusa 820.2 (dobivao skoro novog skoro za dzabe) i rekli su mi da je on rodjen za plug 3x12".

Davnih dana sam se raspitivao za rusa 820.2 (dobivao skoro novog skoro za dzabe) i rekli su mi da je on rodjen za plug 3x12".

Široke su mu zadnje gume za tako mali zahvat. Ipak je to 18,4" guma (oko 47 cm), a zahvat jednog plužnog tela 30 cm.

Ako je neka srednja zemlja, nit' laka nit' teška, kao što je kod mene slučaj (Telečka visoravan), 952.2 nosi Vogela 3×35 cm na 27 cm dubine kao od šale.

Kako ja s Brenom ulazim bez probmela u brazdu od 12" pluga? Isto imam 18.4 gume nazad?

Pricaju ljudi pizdarije jer plug ne ostavlja jarak iza sebe koliki mu je zahvat radnog tjela nego koliko jos daska odbaci zemlju u stranu prilikom oranja. Ima mjesta samo tako za 18.4 gumu u brazdi 12" pluga.

Kako ja s Brenom ulazim bez probmela u brazdu od 12" pluga? Isto imam 18.4 gume nazad?

Pricaju ljudi pizdarije jer plug ne ostavlja jarak iza sebe koliki mu je zahvat radnog tjela nego koliko jos daska odbaci zemlju u stranu prilikom oranja. Ima mjesta samo tako za 18.4 gumu u brazdi 12" pluga.

Ajde sliku za 18.4 gume i 12" coli plug kako to izgleda u radu. Matematika kaze da je 12 / 18,4 manje od nule.

Pusti ti to koliko daska odbaci... Koliko zemlje se "odroni" i vrati se nazad? Koji je tu smisao oranja da gaziš tek uzorano?
Nisam ja rekao da ne može da se ore, ali dosta se uzorane zemlje pogazi tako. Do juče sam orao sa Zetorom 7011 koji ima 16,9" i 756 VK, pa odatle znam da se obod gume koji gazi uzorano fino "uglanca".

Jos bolje da nadje nekoga da mu vrsi kombajnom koji ima pravu frezu na kukuruznom hederu i onda ide i bez tanjuranja. S 2x12" IMT visokim godinama zaoravam iza gerinhgoff kukuruznog hedera s PC sistemom i iza SIP beraca uz minimalna stopanja (3 puta na jutru zemlje npr. i to samo gdje su hrpe kad je kombajn stajao ili okretao)

Ja sam bez i jednog zagušivanja orao gde je bio kukuruz a vršen sa zmajem a sečka je made id Padina samo treba pravi plug, nije uvek to dobro šta je u modi.

Ajde sliku za 18.4 gume i 12" coli plug kako to izgleda u radu. Matematika kaze da je 12 / 18,4 manje od nule.

Nije tema oranje ali ja samo kazem da ide. Moj IMT plug ima Vogel&Noot glave koje zemlju odbacuju bas daleko u stranu i brena za 549 u brazdi ide samo tako. Bas smo pricali o tome kad se oralo (uvijek svatko ore svoju njivu, nikad ne idemo jedan za drugim) i za probu sam obisao krug s brenom na njivi koju je 549 zapoceo. Nikakvih problema apsolutno nema sa gazenjem. Moj drugi 2x12" plug ima kverneland glave koje takodjer fino odbacuju zemlju u stranu i tek iza njega ostaje zdravo sirok jarak.

Vec ce se javiti netko tko je orao s MTZ i 3x12".

Ja i dalje tvrdim da to ide bez ikakvih problema a ako bas mora biti dvobrazni plug onda 2x16" i nema problema sa stopanjem nicega zivog i nema problema sa gazenjem samo ores i ne okreces se nikad...

Kolega iz susjednog sela vec 15 godina ore sa zetorom 16145 i 3x13" plugom a drugi je do nedavno imao Eberhardta okretaca 3x12" kojeg je PODERAO s Deutzom 120 koji takodjer iza ima siroke gume.

Price o gazenju oranja prodavajte nekom drugom ;)

vidio sam MTZ 82 sa 3x12" ali sa gumama 15,5-38

iako mislim da je za njega bolja opcija 2x14"

Imam 3x12 i teram ga 5 zec u bilo kojim uslovima orao sam i u decembru po blatu ništa to za njega nije,prava mera u ovoj našoj zemlji mu je baš 3x14.

Price o gazenju oranja prodavajte nekom drugom ;)

Ma samo cepaj bratski! Tvoja njiva, tvoja stvar...
Poenta je bila da za Rusvaja sa 18,4" gumama i 80 KS, bolje da vuče 2×14", nego 3×12". Ugaru može i 3×14".

Dok je još Zetor 7011 sa 756VK bio u akciji, reši rođak sa Klasom od 160 KS i KV 4×50 cm da mi pomogne i napravi jedan krug. Pola zadnjeg točka je u brazdi, a druga polovina gazi uzorano. A posle sa 756VK ne možeš zatvoriti (složiti) njegovu brazdu. Jebeš posao...
Ili ako oreš ugaženo repište, pa se grumenje i sante vraćaju nazad u brazdu, tada nastaje žurka u kabini.

Boze John sto se cudis?
Juce smo Slavko91 i ja obisli sajam pre otvaranja,fuseraja i polovnih masina ima na daleko poznatijim markama,kao i onima u usponu. Zapravo je jako tesko naci izlagaca koji nije zamazao neku polovnu masinu,pa skinuo tablice. Ne racunam tu exkluzivne traktore kao crni Deutz ili Fendt 1050.

Ja sam neki dan bio u dajcovom servisu i tip farba tegove od novog dajca od 105 konja tako daje moderator u pravu svi oni sraćkaju

Jel tapacirao neko kabinu belarusa sam u kucnoj radinosti?Mislim da mu nije radio neki majstor.Ja razmisljam da to uradim kupio bi skaj sundjer napravop sablone prostepao e sad dali lepiti za stare tapacirunge koji su relativno dobri ili sve skidati pa ponovo???I cime lepiti?

Nazad
Vrh