Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Prva sa leve strane ti je začepljene vazdušnog filtera, ali to nema veze sa kardanom. Bar kod mene je tako na 1221/3Juče u radu mi se upalila jedna lampica na 1221 samo kada radi kardan,prva sa leve strane kada sediš u traktoru,može pomoć?
Pitao bi vas za pomoć,prije mjesec dana mi u polju crko traktor,ispuhao crijeva goriva i bila je neka nečistoća izašla iz crijeva,to je vjerovatno bio uzrok,malo pumpanja goriva upalio i radio do jučer normalno,tokom rotiranja mi opet izgubio snagu,ali sada ne crkava,osim u leru,ali nema motor snage ko da je 40ks a ne 90ks.tako sam došao i kući sa pola gasa.Motor radi normalno bez čudnih zvukova,a niti ne dimi nešto čudno,normalno ko inače,osim kad sam ga na ac pumpi nadruko malo,onda je malo kod paljenja zadimio.Danas sam kupio filtar goriva i nova crijeva od grubog filtera do AC pumpe,pa do filtera goriva,i od filtera goriva do bosh pumpe,te sam provjerio one opruge u AC pumpi,one su u redu.Dali ako novi filtar i crijeva i ispuhavanje crijeva do rezervara ne uspije,Koji bi još mogao biti uzrok?hvala
Pankin@ovo je sve za sada sto imam od slika
- - - - - - - - - -
Na klipu na slici vide se te dve neznam kako da ih nazovem karike plasticne ista takva ali duplo sira imanja ide u onaj deo sa serijskim brojem.
Ne verujem da je problem do te gumice,ipak to sluzi da se gorivo rucno navuce,nista vise,i kod mene je isto tako,prska dosta kad navlacim gorivo,a i treba dugo vremena da navuce jer je gumica propala,uglavnom pored toga motor radi dobro.Nzm sta je kod tebe problem,samo mislim da ta gumica ne igra uloga u radu motora,po mom misljenu,ali ja nisam mehanicar da bih znao 100% ,kazem samo kako je kod mene.Nisam provjeravao,nego sam zamijenio crijeva povrata u rezervar,koje ide iz boš pumpe,te stavio na ac pumpu,a sa ac pumpe na povrat u rezervar na boš pumpu,tako da direktno vuče gorivo iz rezervara,bez onog grubog filtera ili lončića.Gorivo kroz to crijevo curi ko na slavinu.Ali opet ne radi kako treba i gasi se,sutra bi trebala doći nova ac pumpa,možda je ona greška,ona gumica je loša,kad se pumpa gorivo sikta van,a kad zavrnem klip do kraja onda počinje još teže radit.Jedino ako je boš pumpa ili dizne greška,ali to ja nebi znao bez majstora.A majstor serviser može doći krajem tijedna,a traktor treba za predsjetvenu pripremu.