Motorne testere

Bas pre vise vremena gledao snimak jednog majstora kanadjanin ili sta je gde napravio snimak bas o tome i naglasio da nikakve stete nema-isprao i teraj.Mada razmisljam ne daj boze da neko slucajno koristi preradjeno ulje za lanac sta bi bilo(jazavac nema nikakve veze sa spikom ali mnogo simpatican smajli)🦡

Ништ не би било ни са прерађеним уљем. Испразниш резервоар мало га измућкаш сипаш нову мешавину, а свећицу скинеш и искурблаш моторку. Свећицу одмастиш чак је и мало загрејеш упаљачем да сагори сва масноћа или ако имаш другу свећу ставиш и упалиш је.

Уље неће проћи даље од филтера у резервоару. Добро би било да се филтер замени, остало опрати бензином у то је то.

Нешто см сам гледао, ове нове хусварне траже само њихово плаво уље од црвеног одмах зарибају!?
Poslato sa ABR-LX1 pomoću Tapatoka

Poslednja izmena:
Ma ne mora da se menja filter, rastvoriće benzin to. Pogotovo što kaže da testera radi.

Ovo za original ulje... ne znam baš. Svi ti motri su klasični dvotaktni. Ne znam zašto bi trebalo specijalno ulje za neki. Sem da bi neko zaradio.

Kod mene za womax duvač za lišće fabrički piše da ide duplo jača doza tj. 1:25. Sad što je tako ne znam, ali verujem da može da prodje sa 1:35 kao što i ovi za koje je preporučeno 1: 50 mogu da prođu sa istom 1:35 .

Ako ne gresim minimalna preporuka je polusintetika koja ispunjava Jaso FD standard ili jos idealnije puna sintetika.Prijatelj sipa Husqvarnino hp nikad problema nije imao a ko zna sta sve posekao a u pitanju te nove serije, zvanicno ispunjava Jaso FB i navedeno da zadovoljava\prevazilazi taj standard i polusintetika.Da mora bas njihovo ulje ili da ako se koristi neko od drugog proizvodjaca povecava procenat ja licno ne bih,kupis od renomiranog proizvodjaca sa trazenim specifikacijama i teras isti procenat.Gledao snimak nekog amera gde isto slicni problemi nastali sa tom serijom gde je konsenzus bio da rade na `granici` plus ako lanac tup\tuplji eto problema,prijatelj o kome pricao bas zna perfektno da naostri lanac a mozda i korisnik promasio sa mesavinom od oko sipano mada to je manja verovatnoca.Mislim svakako cistu mineralku izbegavati ali ko zna sta je tu sve bio razlog.

Nazad
Vrh