Motorne testere

Nebi trebalo da se promeni rad ili ugasi sa sprej,onda tu vuce fals vazduh sto utice na promenu samog rada...skini svecicu ako vuce fals vazduh nece da bude crna ili idealne braon boje nego bela\svetlo siva-nije nikakva precizna dijagnostika ali cisto neki uvid u zdravstveno stanje.

Nebi trebalo da se promeni rad ili ugasi sa sprej,onda tu vuce fals vazduh sto utice na promenu samog rada...skini svecicu ako vuce fals vazduh nece da bude crna ili idealne braon boje nego bela\svetlo siva-nije nikakva precizna dijagnostika ali cisto neki uvid u zdravstveno stanje.
Davno sam to popravio.Losi dihtunsi kod karburatora i ona plastika izmedju karba i cilndra bila ispucala od starosti i temperature.

Uskoro u zvaničnim radnjama STIHL-a i novi modeli.Radi se zapravo o modernizovanim starim modelima (017, 018, ms 170, ms 180, ms 171, ms 181) sada su ms 172 i ms 182, jedini "novi iz ove grupe najmanjih modela je ms 162 sa samo 1,6ks

Tu je u najavi još jedan model, sa 2,6ks STIHL ms 212

Uskoro u zvaničnim radnjama STIHL-a i novi modeli.Radi se zapravo o modernizovanim starim modelima (017, 018, ms 170, ms 180, ms 171, ms 181) sada su ms 172 i ms 182, jedini "novi iz ove grupe najmanjih modela je ms 162 sa samo 1,6ks

Tu je u najavi još jedan model, sa 2,6ks STIHL ms 212
E, ovo već liči na nešto... 🥳
Dobro su se odlučili da promene konstrukciju vazdušnog filtera...🍻

Kao sto sam pisao kupio sam echo 420es,i juce prve casove odradila u šumi. I mnogo sam se razocarao sa tim kako ide u drvo. U sustinu sve lepo ona radi pali odlicno ali toliko lose reze, dal moguće da je u pitanju lanac koji je nov s stigao u pakovanju i da nije bas dobro podmazivanje

Nije do pile. Podmazivaje prekontroliraj tako da usmjeriš vodilicu (mač) na neku podlogu i a pilu drži pod turažom. Za kratko vrijeme treba se na podlozi pojaviti trag ulja.

Ako ti je piljevina jako sitna, previsoki su čistači.
Treća opcija jel loš novi lanac, iako bi na novom i čistači trebali biti ok.

Za ostale mogućnosti pričekaj da se jave sručniji od mene.

Kao sto sam pisao kupio sam echo 420es,i juce prve casove odradila u šumi. I mnogo sam se razocarao sa tim kako ide u drvo. U sustinu sve lepo ona radi pali odlicno ali toliko lose reze, dal moguće da je u pitanju lanac koji je nov s stigao u pakovanju i da nije bas dobro podmazivanje
Opiši to loše rezanje malo. Sitna piljevina, testera nema snage?

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Kapiram da si je kupio novu i to nedavno?
Ako je tako i u garanciji je, Istina da se garancija ne daje na reznu garnituru, ali opet bi je odneo u servis.

Nov husqa lanac je oko 2k dinara,za te pare ne bih nosio u servis ni pod tackom razno.A nzm sta je problem da na postojeci lanac skine ona peraja,granicnike,kako god se to sr... zove sto se nalazi iza zuba,nek ih ostruze maksimalno ionako je nova testera,ima da reze ko blesava.Ja to ni ne vidim kao nikakav problem,fabrika je mozda takav lanac isporucila i to je to,ako ti se ne svidja prepravi ga da agresivnije reze ili menjaj lanac i gotovo.

Nema potrebe dirati cistace na novom lancu, kaze da je sitna piljevina, ja bih probao prvo sa ostrenjem lanca...

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh