talianu
Član
Koliko trošite ulja za lanac i mešavine po metru?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nikad nisam rekao da ne moze da se tahometrom nasteluje,jasan mi je princip na koji ti radis.Ako su za dati model max obrtaje na primer 13000 ti na tahometar nastelujes 12.500 za svaki slucaj jer nisu sve to nove masine a i tih 500 nista mu ne znace.Ako testera pri naglom davanju gasa napravi buuu kao sto kazes ukoliko je samo do karburatora moze da bude i da je vise zavijen L jer bez goriva ne moze da cimne ukoliko bi pak L bio previse zavijen cim bi pipnuo gas bi ti se odmah ugasila.Sacu tebi da objasnim kako se L steluje ukoliko nemas tahometar da ti sve kaze i mozes da proveris na neku testeru.L na obe strane ima primetljvi pad obrtaja gde ako jos malo odvijes ili zavijes preko toga ce se ugasiti masina,ne dirajuci gas zavijas L i primetices kako jace i jace radi testera ukoliko pocne lanac da se obrce na T ili La ga zaustavis da miruje pa nastavis dalje da zavijas kad nadjes tacku gde najbrze radi jos malo da zavijes cuces bum...bum...bum...kako joj malo fali da se ugasi,vratis se na taj spic gde je motor najbrze radio i odvijes za nekih 1\4 kruga pa probas odviz gasa ukoliko i dalje okleva ili kako ti kazes napravi buuu treba jos odviti jer fali gorivo za nekih 1\8 pa ponovo probas gas ukoliko ga tad prima bez oklevanja to je to.Nemoj da tvrdis nesto da nije moguce ako tebi nije jasno,u samom prirucniku husqvarne\stihl pise ukoliko se nema tahomerar da testera treba pri max obrtajim da malo 4-taktuje i ima nactrano uvo kao ilustracija.Sa postovanjem tvoj prijatelj eDGe.
Jooo, jooooo....dobrodol-odlican posao...jel bili predvidjeno da tu padne stablo...ili je povuklo na tu stranu? ...pitam jer gledajuci na podsek trebalo bi da je palo desno....
Pogledaj sliku....Te ne zeza kratak mac kad treba deblje drvo da zaseces?
Ja nikad na 039,imam onaj obican...ako ima malo vazduha u kompresoru ocisti se brzo...pozitvno jer na husqvarni mora 3 strafa da se olabe da bi se poklopac skinuo.Te ne zeza kratak mac kad treba deblje drvo da zaseces?
Koleginice, jeste li mislili širinu žleba ili zazor 1,3?
Dakle, mač ima širinu žleba, a ne debljinu zazora.
@motorka
Meni lično je drago da imamo koleginicu u ovoj temi, i zaista nemam ništa protiv vas, ali nekada koristite takve termine da je očigledno da ne poznajete termine/izraze koji se koriste u mašinstvu.
To nije strašno, jer je namena ovog foruma informativno-edukativna, ali nema smisla ako mene kvalifikujete da unosim zabunu ako vas radi drugih ispravim.
Zazor i žleb svakako nije isto.
Takođe, izbor rezne garniture se bira prema potrebi, i nije moguće kombinovati/spariti piko(1.3) i piko micro(1.1) rezne garniture.
Neznam kako ste zamislili i dali ste nekada probali da ubacite piko lanac u piko micro vodilicu. Nece da može..
To što prodajete motorne testere, trimere i ostalo, nosi vam dodatnu odgovornost da koristite ispravnu terminologiju i poznajete materiju..
Još jednom bez uvrede, a svako može nešto da nauči, pa i vi i ja..