sumadinac gruzanin- imas problem sa fals vazduhom ili zacepljenim karburatorom na L dizni
predpostavljam da ti je L dizna vise odvrnuta od 1.5 krug.....
ako testera normalno radi...ima obrtaje,snagu,lagano prima gas onda je fals vazduh na semerinzima,krimeru,dihtunzima ili impuls crevu
ako testera pri naglom dodavanju gasa napravi buuuu pa primi gas...onda je problem u zacepljenim rupicama ispod leprira gasa..
u oba slucaja drzi veci ler koji varira cas gore cas dole
zacepljenost karburatora ces testirati na sl nacin
odvijes obe dizne (H i L)...u rupicu H uspricas neki sprej(cistac karburatora,cistac diskova,wd40)..kako spricas tako mlaz mora izlaziti na rupicu izmedje leptira gasa i leptira sauha....ako je to u redu predjes na L...mlaz mora izlaziti na rupice kod leptira gasa (3 ili 4 ima),...ako i tu sprica onda je karburator ispravan..istaje ti fals vazduh
kod fals vazduha je situacija zeznuta jer retko ko ima alat za proveru...dakle ostaje sistem eliminacije
po pravilu radni vek membrana je isti kao i radni vek semeringa..tako da odma njih menjaj.....
usput napisi koja je testera... mozda joj znam boljku..
i nemoj da seces tako...da stalno vrti lanac..koliko je opasno po tebe toliko i po motor...ti mozes da se povredis a testera moze da zariba zbog fals vazduha...
edge-mani se corava posla...testera se ne steluje na prduckanje,trokiranje ili neznam sta...vec da da maksimalni broj obrtaja koji je propisao proizvodjac za taj model...jer sam konstruktor je vec testirao sve i odredio broj obrtaja na leru,broj obrtaja kad se kvacilo ukljucuje i broj obtaja na maksimalnom gasu...i tu nema vise price
moj savet ti je da ako vec toliko volis da prckas oko testera...trazi neki servis pa provedi tamo odredjeni period pa ce ti se sve samo kasti...shvatices brzo gde gresis...