dobrodol
Član
"Pijačarsko" SAE30 preko cele godine....
Izuzetno, po Zimi, ako je jak minus, dodati - malo nafte, i dobro promućkati !!!
Izuzetno, po Zimi, ako je jak minus, dodati - malo nafte, i dobro promućkati !!!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ne znam koliko je dobar zejtin za to jer znam, kad se osusi, lepi se...Sipam ulje koje prosipam iz traktora nakon 200 sati, tako vec 6 7 godina bez problema. A od prosle godine zimi sipam zejtin umesto ulja i secem senazu sa motorkom.
Koji su, da tako napišem, prvi simptomi kada se lanac istupi.... (za nas neiskusne da teramo a da ne preteramo )....?
Jel mora lancol da se sipa ili može neko drugo motorno ulje za lanac?
Sto mislis da nije?
Crevo ne naleže na onu rupu, neposredno pre ležišta-mesta uljne pumpe....
Prvo to proveri....
Može se razbušiti rupica na kućištu na koju naleže mač sa lancem, radi povećanja protoka ulja i količine koja stiže za podmazivanje lanca....
Burgijicom, recimo, da je rupica, čini mi se 2.5, razbišiš sa 3-jkom...
A može i kako Mirosti reče, stavljanjem creva većeg FI...
Apropo lanaca, OK ako je lanac Stihl original, ali kod nas su uglavnom kopije, da je to preraslo u epidemiju....
Donese mi rođak iz Njemačke lanac za 180-ku, i kupim ovde "na metar", NISU ISTO....
Ni približno....
Tako da većina ljudi ima loše iskustvo sa Stihl "original" lancima....
Imam video ali ne znam da postavim..Moze i vece,ali mi nemamo potrebe za vecim testerama 365-ce zavrsavaju posao.
Jel mora lancol da se sipa ili može neko drugo motorno ulje za lanac?