Dobrodol, cestitam na kupovini i neka te sluzi i bolje od predhodne. Zanimljivo mi je to kako si opisao kupovinu testere.
Mislim da je sad MS 180 najprodavaniji model.
Hvala lepo...
U opisu kupovine nisam ništa kitio i dodavao, mama je zaista dala svoj skromni novčani doprinos u vidu gotovine od 5.000 dinara...
Nisam u zavidnoj finansijskoj situaciji, još od one pljačke mojih goveda, guram nekako napred, nije da sam gladan i žedan, i novac sam skupljao za novu spoljašnju gumu na traktoru, ova je na izdisaju, ali sam morao preusmeriti za drugu (prioritetniju) namenu...
Na kraju krajeva, drva spremam za oboje, jer ložim na dva mesta, u dnevnom boravku-kuhinji, koja je istovremeno i Zimska spavaća soba moje majke, i kod mene u sobi, ali ne trošim drva nego piljevinu, napravio sam bubnjaru-piljevaru od starih bojlera, piljevine nabavim za zaista male pare, puna prikolica Dubrava sa dodatnim stranicama za 2.000 dinara, i to mi je dovoljno za celu Zimu...
Naravno da je najprodavaniji, kada je, po meni, i najpouzdaniji, ako je 018-ca trajala 18 godina, a kupio sam je polovnu, valjda će ova nova trajati makar 27...
Ima li nekih razlika izmedju stare 018 i nove ms 180? Najvise me zanima da li ima razlike u tezini.
Ima dosta razlike...
Prvo,poklopac na kucistu nije isti,radilica je malo drugacija,na starim je bolcna 8 a na novim 10...
Ima još par sitnica ali za težinu ne znam, nisam ih merio, mada bih zaista i mogao, da utvrdimo i taj podatak...
@Dobrodol
Ne vidim sta je problematicno, da opet ne vratis staru 018 u zivot.
Jednostavno, izvrsi pravu operaciju na otvorenom motoru: transplantiraj novi kvalitetan kineski klip, cilindar, radilicu i karburator u nju i radice i dalje bez problema.
Vidi sa Brkinom, nek ti nabavi delove od 'poverenja' i masina ce opet raditi(za male pare u odnosu koliko vredi).
Jos bolje, posalji njemu da je uradi po fabrickoj normi..
Nije ništa problematično što se tiče moga umeća i znanja, jednostavno nemam vremena s njom da se zabavljam, jer radim na postavljanju protivgradnih sistema, od jutra do sutra, kada budem završio sa ovogodišnjom kampanjom, i dođe Zima, onda ću naći vremena (i novaca) da je sredim...
Ali o tome ću razmisliti, jer je kućište na kome je postavljena mašina u veoma lošem stanju, da ne kažem potrošeno, mač ne naleže kako treba, ulje za podmazivanje lanca više curi pored mača nego u onu rupicu na maču...
Unutrašnji navoji na ona dva šrafa što drže mač su potpuno van funkcije, jer se plastika u koju trebaju biti ušrafljeni izlizala, pravio sam neke adaptere, čak i kontranavrtke s unutrašnje strane ali je sve to kratkoga veka i nije dugoročno rešenje...
Radilica je odlična, kupio sam je zajedno s semerinzima i ležajima prošle Zime kada sam je remontovao, elektronika dobra, na karburatoru su nove membrane i radi odlično, jedino mi je problem (što ću morati kupiti) nov cilindar i klip, PRC kineski, najverovatnije...
Znači vreme mi je krucijalan faktor u ovom trenutku, kao i nedonesena (definitivna) odluka da li uopšte da je vraćam u život, ili rasturam polako za delove...
Nosim se mišlju da, pošto sam redovni posetilac svakog Rumskog Vašara, krenem u potragu za drugim, boljim od ovoga, kućištem, iliti platformom na koga ću nabaciti mašinu, jer od ovoga trenutnog, kao što rekoh, "nema 'leba"...
Brkinu svaka čast, i vidim da je izvrstan poznavalac svoga zanata, ali ja obožavam da sve uradim sam, i ovu "operaciju" ću odraditi sam, iz prostog razloga što je 90% majstora potpuna suprotnost od ovoga našega gorepomenutog uvaženog Člana i Majstora, pa umesto da urade, oni još načine i kakvu dodatnu štetu i nateraju me da se uzdam u sebe...
Saveti, ako negde zapnem, biće i više nego dobrodošli, ako bude, kao i dosada, rad da pomogne, i Vi ostali...