Pozdrav svima na ovoj temi
imamo stilh 038 iz 84 god i stilh 660 iz 2009 god obe su profesionalne ko ima stilh on zna o cemu pricam . Mi se bavimo profisionalno sa secom suma godisnje posecemo oko 500 pm (kubika) sume na 038 nisam imao ni jedan kvar
ako se ne racuna lanac mac lancanik svesica mebrane filter... dok 660 je masina
posebnog kvaliteta kupio je jesenas platio 1000 evra ali se za te
isplati naravno ako imas posla a ne da ti sedi u garazi
.Ja moje motorne testere ne odmaram uopste sa njima vrsim obaranje kresanje grena prsecanje i tako sve u krug dok nestane goriva pa nalijem pa opet sve dok ne skupim kolicinu od 15m i na kraju utovar i kuci ni jedna nisko budzetna testera nebi mogla da izdrzi takav tempo rada pri letnjim vricinama ako se slazete
.
Sto se tice niskobudzetnih motornih testera od 10000 - 15000 hiljada dinara mou vam reci da su to samo igracke za decu jer ako oces da imas pravu stvar i da te sluzi dobro i da nikad ne zazalis sto si dao malo vise
uzmi profesionalku neces se pokajati ne pricam napamet u tome imam najvise iskustva a i znanja (maticna profesija
sumar)
, ali ako zelis da posle svakog obradjenog drveta pravis odmor (odmaras masinu)
i stabla sa vecim precnikom da ti prave problem
onda ti sam izaberi . Po meni one su dobre za negu u vocnjaku za secu siblja i sl
.
Sto se tice duzine maca ja koristim od 40 do 75cm ako nemate potrebe za vesim macem vi ga nemojte ni kupovati jer pravi problem oko obaranja manjih stabla ili se lanac brze pupi ili radnik brze umara . Ako neko ima neke nedomice oko kupovine m. testere neka mi se javi rado cu mu pomoci .
Izvinite sto sam malo davijo ali nadam se da cu bar nekome pomoci .
Slike cu postaviti kad budem stigo