Motorne testere

Teško je naći dobru . Ma te male nisu skupe , eto Oleo ili Husq oko 20.000 nova.

Danas u servisu zamijena semeringa i karike na H61. Pali ko mina, prima gas odlicno,ali pregrije se nakon 15 minuta rada i gusi se.. Klip i cilindar uredu, nove membrane... Jel neko ima ideju koji joj je vrag?

Poslano sa mog i6 koristeći Tapatalk

Ako se pregreva vecinom je uzrok posna smesa. Znaci ili semerinzi na radilici nevaljaju ili je radilica zajedena na tom mestu ili karburator nastelovan na posno sto je najverovatnije. Moze se desiti i da je od loseg ulja za mesavinu posto sam imao slucaj takav pa sad iskljucivo koristim husvarna ulje i uvek 2,5%.Nek neko doda smesu na H vijku ,tj da pojaca pa vidi kako ce se ponasati.

Dimi plavo na leru, znaci ulje sagorijeva..ina dvotaktol bocica na 5l bezolovnog.. I ja sam razmisljao da odvrnem malo H,jer se puno dere pila na punom gasu kako je nastelo serviser.. Dimila je plavo za to vrijeme rezanja, nadam se da je to u pitanju..

Ja bih ti preporucio kvalitetniji dvotaktol prvo jer huska je visokoturazna i zahteva kvalitetno ulje.Ali moze biti i do elektronske bobine sto rekao Dzogi jer i ona kad se ugreje hoce tako da zeza kad je losa. Kad se ugreje motor i pod turazom takoreci nesme imati dima ali i nesme da pisti na najvecim obrtajima jer to je dokaz posne smese

Moze li mi ko reci zasto testera u radu izbacuje gorivo natrag kroz karburator?
U pitanju je stihl 029.

Sent from my LT22i using Tapatalk

Uzrok je vecinom lose karike. U principu moze biti i klip ili stublina jer gubi kompresiju negde i nemoze progutati i povraca na usis ponovo.Smesa goriva iz karburatora ide prvo u kuciste katrera pa onda kanalima i komoru za sagorevanje. Kretanjem klipa gore dole u karteru vlada pritisak ili podpritisak u zavisnosti od polozaja klipa. Ako se gubi deo kompresije time jedan deo smese se vraca ponovo u karburator i van. Desi se da izbacuje i kad je previse smesa goriva nastelovana na veoma bogato ali je redji slucaj ali opet cim motor gubi polako kompresiju on zahteva i drugaciju smesu pa nije cudno ni to.

Za povracaj goriva u usis ti je zasluzan samo potrosen klip, karike nemaju veze sa tim jer nikad i ne silaze ispod usisa.
Menjao sam i preko milimetar potrosene klipove, a testera je radila manje vise normalno..

Menjan je klip i karike, ostaje mi samo da je cilindar dobio riseve
Karburator sam stelovao na sve moguce nacine, a menjane su i membrane, klackalica...

Sent from my LT22i using Tapatalk

Ali moze biti i do elektronske bobine sto rekao Dzogi jer i ona kad se ugreje hoce tako da zeza kad je losa.

Ugrije se nakon rezanja dvije metrice i pocne gusiti te se ugasi. Mogu je upaliti kroz 40min.. Koja elektronika joj odgovara, kod nje je naprijed kod rezervoara ulja.

Evo par slika pa koja bi pasala?
5f3ae2269ed45e3f6514d734eaa234f4.jpg

76fc7cd52f4c8da48b221050e162c42a.jpg

1e5da473e4b73012dce2fb4e7e9d009b.jpg

Prva i treća su za stari tip, a srednja za noviji. "VEC" izaberi, neka je i malo skuplja, nego ona "no name".

Kada skinem deklo startera imam samo naprijed do magneta crnu elektroniku sa koje ide kabal na svjecicu i kabal na prekidac , to je stari ili novi tip? A da li Vi kao serviser mislite da je uzrok pregrijavanja elektronika? Pregrije se nakon 3 minuts rezanja i gusi se te se ne moze upaliti..svjecica bude smedja..

Sad je ovo druga situacija, moguće da je karburator, ili garež u auspuhu, ne mora da znači da je elektronika.

Semerinzi tri dana stari, nove membrane..upali extra. Reze super, alii zagrije se nakon tri minute i gusi se, zaletava se.. Odusak ociscen, filteri i crijevo novi. Kompresija OK, podize pilu konopom i polako pada...

E kad bi se tako lako popravljale, bilo bi majstora iza svakog ugla...pogotovo kad je masina starija, treba ozbiljan serviser koji ima servis (pravi) i nije neka lopina, pa kad preuzmes masinu, platis i to je to...da, moze tako da zeza i elektronika,desavalo se meni na staroj 026.

Nazovem servisera, on veli, ma slab motor sigurno pa se ugrije. Kontam otkud kompresija ako je slaba.. Uglavnom nemam zivaca vise.. Ne znam sta da radim. Koliko jaka iskra treba da bude?

Nazad
Vrh