Kada budes kupovao Dolmar ulje obrati paznju da se na vrhu flase kad otvoris zatvarac nalazi folija . U koliko nema alu folije na vrhu to je falcifikat. U tom slucaju moze svako da sipa sta oce u tu bocicu i nije preporucljivo .
Uh, sad me plašiš
Elem,ja kupih Dolmarovo ulje,jer su Oni tako rekli u prodavnici gde sam kupio i testeru,da jedino priznaju ako je sipano Dolmar ulje..
E sad,kada se odvrne zatvarač onaj crni-prvi,ispod je bila kao neka folija,tacnije ne folija već samo kao prilepljena prevlaka od plastike,kartona,papira..ne znam neka sintetika je..ali nije alu to sigurno znam,nema alu presvlaka preko otvora u bocu,vec taj jos jedan zatvarač koji se samo laganim pokretom ruke skida..Boca je Dolmar,sve pise original,ali jedino sto nema to je ta alu zaštita.
Napomenuo sam im to za ulje,da se sipa iz kanistera,oni kazu da to prvi put čuju i da oni dobijaju tako upakovano.Imaju ulja od po 100ml isto Dolmar,to se vidi da ne moze da se dosipa,jer su to doze od po 100ml u plastici zatvorene fabrički,a ima i ta čitava boca od 1l,sa strane kada se pogleda,vide se mere jer se ručno sipa,pa da se ne pretera sa sipanjem,tako da se sa strane vidi providno pišu mere 100,200...900ml,tako da se sipa odokativno po 100ml,samo da se ne pretera,da se umesto jedne,sipaju dve crte
Nadam se da si me razumeo sta sam zapravo hteo reći
Nemoj uvek skidati kaljke , babe, cistace kako vec , nego to radi po malo na svakih 6-7 ostrenja jer ako ih suvise skines , zub ce se dosta zabijati u drvo i testera ce dosta da se muci i nece moci da sece , a i jako je opasno zbog povratnog udarca . Za ostrenje treba dosta i dosta iskustva. Mene vise mrzi da turbijam . Kupicu za nekoliko dana einhellovu masinu za ostrenje pa javljam kakva su iskutva . U sumu poneses jos dva tri ostra lanca i nemas problema i glavodolje , lakse i jednostavnije .
To sam i ja razmisljao da uzmem jos jedan lanac i ponesem u sumu kada idem sezonski,jednom godisnje,da ne bih ostrio ručno,mada mislim da je potrebno i ručno naučiti.
U video tutorijalu koji sam okačio u par prethodnih postova, ona alatka je sjajna,ali to niko ne zna gde ima da se kupi,izgleda kod nas to ne postoji..što oštri sa obe strane ,dok simultano skida i dovodi nivo na toj babi..ili kako već..