Motorne testere

Dali znas kolika je verovatnoca da ces je ikad kupiti stihl 090G kod nas u iole radnom stanju ravan nuli a Stil contra je najcesca testera koja se moze naci u oglasima od testera iz tog vremena ima ih na tone. Veoma bitna stavka. :osmeh:
A da ne pominjem vec stanje u kojem je testera sto je najvaznije kod takvih starih testera.

Poslednja izmena:
JA volim malo te rekvizite posebno starije... I ako nekad naletim na neku Stil 090g rado cu je kupiti... Ne zato sto imam potrebe za njom nego zato sto zelim da imam tako staru i veliku testeru da je ponekad pokazem prijateljima...

NAravno ako je to neka pristupacna cena i ako tada budem bio pri novcu... Inace sam ljubitelj starih stvari i velikih masina bez obzira o cemu se radi....

ima jedan covek u Kikindi kontru trazio je 150eu ali je jako lepo ocuvana mogu ti poslati broj pa vidi

MA nije to meni nista hitno.. Ako nekad naletim na tako nesto povoljno mozda uzmem cisto onako... Sad nemam potrebe za tom investicijom,treba ulagati u pametnije stvari trenutno...

Te stare masine imaju dusu i lako se popravljaju za razliku od ovih novotarija za jednokartnu upotrebu i ljudi ih kupuju iz vise razloga, neko voli da sve sam popravi(moj slucaj) neko nema dovoljno novca za novo a ne zeli da kupi kineza.
Ima ovde kod mene u selu dosta njih koji su kupili sasvim pristojne polovne masine (stihl husqwarna tomos,jonsered) i vise su se sa njima naradili nego ovi sto su u ducanu kupili vilagere i ostale plastikanere.Evo sad sam na vasaru u Rumi pazario bukvalno potpuno novu Tomosovu 650 testeru za 150 evra.Nisam ni imao nameru da je kupim ali kad sam je video nisam mogao da odolim jer je covek vojno lice ima sve racune od nje a testera bukvalno nova nije ni ogrebana sve na njoj original .Volim da imam lepe stvari pa to ti je.

Ima logike u vasoj prici, ali kupovinom bas te testere niste bas napravili dobar izbor.
Mozda je ta testera nova, ali neverujem da cete je narocito koristiti, najvise radi nedostatka amortizera koji umnogome umanjuju upotrebljivost motorne testere.
Kada prvi put sa njom potrosite rezervoar goriva, voleo bih da ovde iznesete vase impresije...
Siguran sam da cete u postu imati podosta dupliranih slova(zbog zaostale vibracije u sakama).:haha:

Tih starih masina ima da se bira do 150€, ali je glavni problem sto su po udobnosti koristenja odavno postale neprihvatljive..

Moja generacija je sekla i sa kladarama jela lebac koji se mesio nedeljom pa nam nije falilo nista.Ovi novi sto su odrasli na bebironu i na kasicama su mekano umeseni pa im sve smeta.

Jeste, tako su i komunisti u mom selu pricali da ce u komunizmu svakom pred kucu avioni bacati dzakove sa zitom i da zemlju seljak vise nece raditi i da nece biti vise paora osim seoskih zadruga.

Ja govorim o tehnoloskom napretku( malo kroz salu) ne o sociolskoj iluziji, nisam rekao da ce drva da padaju sa neba :osmeh:.

P.S. Imam i ja partner s55(odnosno imao) i ms290, partner je bacen u bozju mater!

Bez ljutnje druze Pavle, i ja se komunistickog vremena secam, ali ova testera ce samo tako da vas istrese.
Neznam koliko drva godisnje radite, ali glupo je da vam radi nekog ubedjenja da su stari proizvodi uvek u prednosti odu zglobovi sto je ipak nenadoknadiva steta.

Dobro se secam vremena kada nisu postojale strugare i kada se sva gradja za objekte u mom kraju rezala sa dubecim testerama (tri rukovaoca-jedan gore i dvojica dole), a retko ko je mogao sebi priustiti luksuz one gore(teske)Contre ili 070-tke.
Ta vremena su nepovratno prosla i ondasnjih supermena vise nema medju nama(a secam ih se odlicno).

Sa jedne strane je upravu Mirosti ,sa druge strane je Pavle,ako se ta testera koristi samo za svoje potrebe da covek sebi spremi drva to je ok ,ali ako se civek bavi profesionalno pa cak i poluprofesionalno onda je mirosti itekako upravu testera donese bolest, samo tako .
to mogu posvedociti profesionalni sumari.

Meni je djed pricao kako je sa 070 rezao gradju. Kaze ja kolko god nju stisnem ona nemoze da stane ide iznosi kaze nije ona meni tad ni bila teska al i ja bio mlad covek 40 godina.

jesi li ga pitao dal je jeo supe tih dana dok je radio sa tim tenk testerama. ja nekoliko njih znam profesionalaca tamo koji su rezali pragove i trupce. retko koji prste moze ispraviti a kicma ko banana. manite se tih stvari treba nama kicma jos. skoro sam radio sa 0,51 i samo izobaram sa njom i presecem na par mesta .nedo bog da ceo dan radim sa njom i tanjez a kamo li sa kontrom .jeste sve to kvalitetnije radjeno ali testeru cemo kupiti ali kicmu i ruke necemo

Ako me testera satre za par sati rada godisnje onda nek idem u majcinu.Retko je ko od nas ovde profesionalac pa da sa testerom svaki dan radi po nekoliko sati zato smatram da se za licne potrebe treba uzimati nesto kvalitetno i provereno iz stare garde a ko sumu sece svaki dan taj neka sebe opremi i sa najmodernijom testerom ali i sa opremom koja je potrebna i preporucena.

Nisam nasao ni ja ali verujem kad bi se potrudio da bih pronasao. Uglavnom nije testera u koju je vredno ulagati cak i ako nadjes delove jer je to amaterska klasa.

Naravno pogotovo kada nemozes naci koji je model a kamoli deo

- - - - - - - - - -

Ako me testera satre za par sati rada godisnje onda nek idem u majcinu.Retko je ko od nas ovde profesionalac pa da sa testerom svaki dan radi po nekoliko sati zato smatram da se za licne potrebe treba uzimati nesto kvalitetno i provereno iz stare garde a ko sumu sece svaki dan taj neka sebe opremi i sa najmodernijom testerom ali i sa opremom koja je potrebna i preporucena.

Sa par sati godisnje nece ali bukvalno par sati inace ja sam zaradio SINDROM KARPALNOG TUNELA sa mojom 038 sthil mada ni ona nije bas teska oko 10 kg a i secem godisnje oko 300-500kubika sto i nije puno

Nazad
Vrh