Motorne testere

Neko je ovde spomenuo skidanje kaljaka brusilicom, i ja uopste nisam za to i ne preporucujem taj nacin, iz razloga sto brusilica ima veliki broj obrtaja i ne moze se oceniti da se svi kaljci ravnomerno skinu.
Ja sam to radio pomocu ostrilice, ali ostrilica ima daleko manji broj obrtaja od brusilice i mnogo je efikasnije tako.

pa i ja nisam siguran ali onda neznam

- - - - - - - - - -

Prijatelju jednom sam u zivotu skidao cistace ,uvek mi se lanac pre potrosi nego sto dodje do toga posto su cistaci slabiji od samog zuba sami se trose kako seces drva i sve ide paralelno ako je los lanac pa je zub slabo okaljen onda se on pre potrosi i ako treba to se samo malo turpijom predje.
A sto se tice masine za ostrenje nisi upravu svako skoro danas moze kupiti hobi masinu posto je jeftina lanac iskljucivo ostrim rucno iz kojih razloga navedeno je negde u temama ako neznas rucno da je naostris eeeeee to je onda opravdano

Koristim iskljucivo originalne lance predvidjene za testeru koju koristim. Ostalo sam vec napisao.

Hvala, imam sve, imali smo par kovaca u porodici, valjda imamo ravnu turpiju :haha: A' i nisam ja postavio pitanje. Svakako hvala na preporuku :ppozdrav:

Koristim iskljucivo originalne lance predvidjene za testeru koju koristim. Ostalo sam vec napisao.

i to sto ti kupis lanac kao originalan nije videlo ,pravog lanca ali to je sto je na nasem bar trzistu......a sto se tice ostalog sto si napisao, znam da jesi ali pogresno ja znam da ti mozes pisati ali naglasi ja tako radim a ne tako treba jer ovde ima ljudi koji neznaju pa hoce nesto i da nauce,i ako vide bas tvoj post bice prvo pa zensko

i to sto ti kupis lanac kao originalan nije videlo ,pravog lanca ali to je sto je na nasem bar trzistu......a sto se tice ostalog sto si napisao, znam da jesi ali pogresno ja znam da ti mozes pisati ali naglasi ja tako radim a ne tako treba jer ovde ima ljudi koji neznaju pa hoce nesto i da nauce,i ako vide bas tvoj post bice prvo pa zensko

To je istina, mozda prodaju kojekakve lance pod original.
Ja sam i to napisao da sam tu preporuku dobio od iskusnog coveka, ko masovno (kao zanimanje, svaki dan, profesionalno) koristi takve i slicne masine, nisam rekao da je to jedno dobro resenje, ali da je najbrze to je sigurno.
I ako smo crnogorni, onda ce i biti problem da je prvo pa zensko :osmeh:

To je istina, mozda prodaju kojekakve lance pod original.
Ja sam i to napisao da sam tu preporuku dobio od iskusnog coveka, ko masovno (kao zanimanje, svaki dan, profesionalno) koristi takve i slicne masine, nisam rekao da je to jedno dobro resenje, ali da je najbrze to je sigurno.
I ako smo crnogorni, onda ce i biti problem da je prvo pa zensko :osmeh:

Verovavatno taj prijatelj nije profesionalac,jer neko vec rece lanac se istupi nekad za sekund nekada treba u toku sece da ga ostris par puta, sta cemo onda,vuci sasobom brusilice i produzne kablove a nedaj boze da si u sumi sta cemo onda,

Ljudi naletim slucajno na husvarnu 350 za 150e odlicna testera zamenjeni klip i karike od poznatog lika,sta mislite zanima me kakva je to testera sta moze?i kako se pokazala???

- - - - - - - - - -

Ljudi naletim slucajno na husvarnu 350 za 150e odlicna testera zamenjeni klip i karike od poznatog lika,sta mislite zanima me kakva je to testera sta moze?i kako se pokazala???

Pa bas klip i karike su im izgleda slaba tacka.Ima kod mene dve te 350-ke i obe su imale problema sa izgorenim klipovima i zaribavanjem,a jedna od te dve je cak imala toliko problema kao da je ukleta.Kupio je covek,inace moj komsija,novu i seko sa njom profesionalno sumu,ali od samog pocetka samo problemi sa njom.Doduse on je seko neka debela drva,hrast i bukva,po ceo dan.Sad da li su sve kao ove dve,ne bih znao.

Ta H350 je u klasi MS260 ali samo na papiru. U praksi sam takodje primetio da nisu bas najbolje kotorane.
Obzirom da su vec menjani klip i karike, pitanje je sta je stavljeno i kako je uradjeno i nebi je vlasnik davao jeftino da nece da je se resi..
Ako ti treba testera u toj klasi nemas bolje od 026/ms260. Cak i 'jeftina' ms250 se jako lepo pokazala..

Sto se tice 'mekoce' Stihl lanaca koju neki navode, probajte originalni Stihl koji se proizvodi u Will-u pa cete videti dali je mekan i dali ga treba svaki cas prelaziti turpijom.

To je Stihl Contra. Mada ovo na slici je varijanta sa amotrizerima, pa bih pre rekao da je to stihl 070AV.
Veoma dobro poznata testera, jos ima delova za nju, ali je na nasim prostorima skoro vise niko ne koristi radi tezine od skoro 20kg sa macem, lancom, gorivom i uljem..
Snagom i mogucnostima vas nece razocarati, ali jedino vas mozda malo(vise) rastrese...

v! :)

- - - - - - - - - -

Kada upalis testeru, kakav joj je ler gas, nisam te bas najbolje razumeo za to.
testera upali normalno i radi na ler fino,dodam joj mali gas i pustim i ona dobije veliki ler,to jest lanac se okrece,ponovo joj stisnem gas puni i pustim i ona se umiri i radi normalno,zamijenjene membrane i semerinzi na radilici,nije do stelovanja ima neki drugi problem,zamijenjeno i crijevo od filtera do karburatora

Nisam imao 350,vec 351 koja je nesto malo poboljsana i imam samo reci hvale za nju,kod mene je radila 10 god.bez ijednog ozbiljnog kvara,ako je u dobrom stanju i proveren prodavac to nisu velike pare za nju

- - - - - - - - - -

http://www.motorsaegen-portal.de/stihl/Stihl-ContraS-1.JPG
da li neko zna nesto o ovoj testeri ili ovakvoj slicnoj (nisam na njoj mogao da pronadjem tacnu oznaku),mozda bih imao priliku da je kupim pa mi neke informacije nebi skodile
Ovako stare masine se kupuju uglavnom iz 3 razloga:
1.za rezervne delove,jer vec imate jednu ili vise njih
2.ako bas dobro poznajete prodavca,niste pri nekim parama a treba vam jaka masina
3.entuzijasta koji voli relikvije koje i dalje rade
Ako nemate nijedan od ova 3 razloga,zaobidjite je

- - - - - - - - - -

Uzgred koristim priliku da svim testerasima,ljubiteljima,majstorima i onima koji se tako osecaju cestitam 300-tu stranicu ove,nadam se,korisne teme kao i skoro 6000 napisanih postova,kojih mozda i ne bi bilo da malo vise citamo stare postove:ppozdrav:

Slazem se sa tobom Dejane oko razloga zasto ne kupovati ovu testeru. Ipak je zdravlje (kicma) najbitnija i to 2-3 metra drva (razlika u novcu izmedju ove i isto dobre i lakse testere) nikako ne mogu da budu opravdanje da se ovako nesto kupi.
Rodjak ima stihl 065 i eno, stoji mu nekoriscena zbog tezine. Juri da kupi neku drugu laksu.

A slazem se i za broj strana. Ne bi ih bilo sigurno toliko, ali tu smo da prastamo jedni drugima ako pitamo nesto sto vec ima na recimo 56oj strani ove teme :ppozdrav:

JA volim malo te rekvizite posebno starije... I ako nekad naletim na neku Stil 090g rado cu je kupiti... Ne zato sto imam potrebe za njom nego zato sto zelim da imam tako staru i veliku testeru da je ponekad pokazem prijateljima...

NAravno ako je to neka pristupacna cena i ako tada budem bio pri novcu... Inace sam ljubitelj starih stvari i velikih masina bez obzira o cemu se radi....

Nazad
Vrh