pročitah cijelu temu pa bih i ja imao ''baciti'' koju
trenutno imam 5 motorki
STIHL 009
STIHL 026
DOLMAR 100
DOLMAR 109
HUSKA 268
sve su u dobrom stanju i rade skoro svaki dan osim ove huskvarne , prilično je razdrmana i trebalo bi mi osvježenje u vidu veće motorke , na njoj je dobra mašina i ima snage kao sam djavo ali je razdrkana , slaba varnica (bombina) , pola vijaka na njoj je polomljeno ili proklizalo , deklo gdje je špaga za paljenje je isto za zamjenu i ......................
razmišljam o tome da nabavim neku malo veću motorku koja bi samo radila veće prečnike koje nemože da dohvate stilovka 26 i ova dolmarka 109 koje su prilično istih karakteristika
razmišljam da uzmem vilager vgs43 , bilo je riječi o njoj ovdje na forumu ali niko nije rekao nijednu informaciju iz prve ruke
već imam vilagerov trimer i za sada je sve ok , a veliku cifru
za profi stroj sa imenom nemam
iskreno da vam kažem nešto sam malo skeptičan prema ovim novim motorkama (ne bitan proizvodjač)
navodim primjer mog šuraka , već 2-3 godine ima MS290 i solidno je zadovoljan sa njom ,ALI njegov brat je spržio kada je nasuo nezamiješano gorivo i kada je rasklopljena niti na cilindru niti na stublini nigdje nema stihl oznake
motorka je kupljena u austriji i ima račun iz ovlaštenog servisa , nešto tu ne štima
i tada je plaćena oko 800 evra čini mi se
u lokalnom servisu (ovlaštenom) nudi mi čovjek remontovanu MS361 sa novim :cilindrom , klipom , lancom i mačom , stim što dozvoljava da je otvorim i uvjerim se u stanje
cijena 300e
ja sam zadovoljan sa ovom huskom 268 kao modelom i tražio sam istu takvu da kupim ali bezuspješno , odgovarala bi mi i 61 ili 63 koje su jako vrijedne pile
eto ja malo odužih k'o da pišem knjigu
Post je spojen: [time]1282545171[/time]