nikola indjija
Član
Pocela dmb slap 800vp da baca ulje na auspuh.Skinem glavu poispadaju sipke od ventila i sad ne znam koja gde ide

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Koliko vidim to je samousisna pumpa i morala bi povuci i sa 5m sigurno. E sad me prvo interesuje jesi li sipao prvo vodu u pumpu i da li ti na usisnom vodu neuvlaci gde vazduh jer vrlo malo je potrebno fals vazduha i nece povuci. Drugo kod ovih pumpi ako duze vreme ne povuku vodu i pumpa se zagreje na vese od 45 stepeni nece vise ni povuci nego na donji cep izaspes vrucu vodu zatvoris i opet na gornji je napunis hladnom.E sad usisni vod mora biti tvrdje ili kruce crevo , znaci ojacanih zidova da se nespljosti pod usisom a pomoglo di dosta nepovretni ventil na dnu jer se i njime buckanjem moze dovesti voda do pumpe. Ja vucem sa 2 ili 3 cola pumpama bez problema vodu sa dubine od 5m i cev bunarska je 110mm
Samo ti vuce negdje vazduh ko što reče kolega na usisnom dijelu . Jel crijevo sigurno zaronjeno u vodu ? Dali možda krene malo voda pa stane ? Tu bi pomoglo da je usisno crijevo providno tačno bi vidio dali voda dolazi, dokle i šta se dešava.
Nema potrebe nepovratni ventil za tu pumpu , problem je vjerovatno što je to rebrasto crijevo takvo da su ta "rebra" ustvari "spirala beskonačna" pa šelna nikad nemože dobro zategnuti jer mora preći jednim dijelom preko tog rebra . Ja sam to riješio što sam uzeo rolnu pvc folije one za omotavanje paleta npr . Omotao dijelove gdje može vući zrak više puta uz zatezanje kolko se može i na kraju oblijepio selotepom i gas.Znači omotaš dobro folijom preko šelne.
Ili folijom dobro spoj tesi ili silikon izmedju spojle i sreva. Dal ti nije poluspojka ta usisna mozda od plastike jer ako jesye tu vecinom lrzi problem jer se stegnuti nemoze zato sto je selna zguzva pa cesto i pukne. Bez aluminijumskih poluspojki nema zaptivanja
Послато са SM-G361F уз помоћ Тапатока
Koliko sati rada sa jednom bocom?![]()
Послато са SM-G361F уз помоћ Тапатока
Jos je na testiranju ... u boci još ima gasa.
........,a sada neznam dal njih 5-6 rade sa plinom.