robi89
Član
e da rekem i ja koju,u vezi dizel motora u zimskom periodu nemate potreba za grejcima niti benzinom da mesate naftu jer ce biti veselo,ja sipavam uglavnom u letnjem periodu sae 30 zimi ide 10w40,i to je to a uvek sipavam euro dizel ili ultra dizel sa NIS-ovih pumpi i nikad nisam imao problema...a startovanje u zimskom periodu uglavnom mi stoji u supi,koja nema vrata,pa mu dodje na isto dali je u supi ili ne,ali pre paljenja da postedim sebe i motor, uvucem ga u radionicu kvarcnu pec na 10 min ukljucim sto blize motoru i motor startuje uvek iz prve tako da odradi koji minut na leru i posle gas...takav je moj sistem i mislim da je ok..
e sad sto se tice velikih i malih tockova ovako pricam za MALOG labinca imam i velike i male tockove ,velike koristim samo u oranju,jer imaju tegove i masina je vislja,a male u freziranju i kosenju ,jer u freziranju ti je bitna sto manja brzina tockova a sto veci obrtaj kardana tj nozeva,tako da ako je moguce da postoje mali tockovi za veliki labin onda bi ti bilo bolje da kupis to neverujem da su skupi do 50-60evra,e koliko sam upucen da taj tvoj ima diferencijal tako da nema veze sa prosirivacima msm dali su gore ili ne.ukratko moje misljenje ,zapazanje i naravno pokoji savet iz iskustva sretnoo
e sad sto se tice velikih i malih tockova ovako pricam za MALOG labinca imam i velike i male tockove ,velike koristim samo u oranju,jer imaju tegove i masina je vislja,a male u freziranju i kosenju ,jer u freziranju ti je bitna sto manja brzina tockova a sto veci obrtaj kardana tj nozeva,tako da ako je moguce da postoje mali tockovi za veliki labin onda bi ti bilo bolje da kupis to neverujem da su skupi do 50-60evra,e koliko sam upucen da taj tvoj ima diferencijal tako da nema veze sa prosirivacima msm dali su gore ili ne.ukratko moje misljenje ,zapazanje i naravno pokoji savet iz iskustva sretnoo