ovcar80
Član
Mojr misljenje je da ako su informacije tacne,da uvozimo jagnjece meso,mada to radimo i sa mesom od ostalih d.zivotinja,i da bi srbija trebalo da ima bar duplo vise ovaca nego sada,i pod pretpostavkom da ce u ovoj zemlji da ce neke stvari da dodju na svoje mesto(u sta cisto sumnjam),mozad
ce ovcarstvo i imati buducnost.Sve sam ovo rekao,jer ako bude bilo nekog izvoza,ili ti klanica gde ce ljudi,poljoprivrednici,zadruge da predaju svoju robu(Jagnjad),nece mozda za otkup ni biti od presudnog znacaja kvalitet(ukus_domace rase)nego kolicina(napredne rase).Jer ono sto sam ja vido na tom zapadu(potrosacko drustvo),a bio sam tamo na privremenom.radu 2god.Oni ne razmisljaju,mnogo o kvalitetu(ukusu),nego o kolicini i da to bude zdravo(velike su kontrole proizvoda,sto je dobro).U restoranima,hotelima... i (kafanama,nemaju ih)vode racuna ,ali da se ne lazemo,koliko cesto i kolicinski jedu meso,to je mizerno,da bi se razmisljalo vise o ukusu nego o kolicini u ukupnoj proizvodnji jagnjadi.Mozda ste primetili,da se kod nas po kafanama sve manje trosi meso.koliko je jednom kafedziji trebalo jagnjadi za mesec dana (pre pola god.,pre 5 god.,pre 10 god.,pre 25 god. itd)?Svadbe se sve manje prave,o ispratnicama da ne pricam,vasari,sabori gde ima jos to(samo GUCA.)A slave,praznici sve manje ljudi kolju,i zabranice nam ovi EVROPEJCI(zuti komunisti) da koljemo.A zuti kazu bice izvoza(napredne rase),a ovamo na domacem trzistu(domace rase) sve manja traznja,i sta obican covek(domacin) da radi.Samo da se pita i ceka ida raducka.