Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Komsija ima oltovu staru sijacicu. I na njoj su metalni izbacivaci tj komplet mehanizam. Ne poznam dobro tu materiju ali sam vidio da je komplet sijacica od metala. Nit lomi sjeme nit izbacuje po 2 nit ista. Sta je sad odjednom sa tim plasticnim izbacivacima? Jel to toliko valja ili nema dobrog zamjenskog metalnog pa je taj plasticni najpriblizniji ili sta vec? Razmisljam da kupim takvu 4 reda pa da sam u toku kako i sta.
Gdje si narucivao kutije za sjeme i koliko kostaju? Trebat ce i meni za iducu godinu. Najjeftinije metalne s poklopcem sam nasao za 160Kn... Nadam se da ce biti na NS sajmu povoljnije
Može neka slika tih met.mehanizama da vidimo uglove?ako neko zna da mi malo objasni,,do cega je sta da mijenjam na sijacici ,olt ubacio sam nove metalne mehanizme,lomi zrno ,izbacuje po dvoje ,hoce slomit i plasticno sito,
Ovaj odmah iznad bijele plastike sto je savinut prema dolje. Kod mene je bio dosta visoko od ploce na oba mehanizma (dvoredna masina) i ja kad sam namontirao mehanizme, stavio sjetvene loce i tu "kuku" jos malo priblizio sjetvenoj ploci da smanjim luft da zrno ne moze prolaziti.