pešut
Član
I moje ploce-poklopci su ravne sa obe strane nema nikakvog zljeba. A sigurno su fabricke tako dosle. I ja imam ove nove skidace i isto imam problema sa krupnim i okruglim semenom bez obzira na velicinu ploce zrno strci izvan ploce i mislim da ga onaj skidac ili izbaci ili slomi. Bobo ako imas takve poklopce da li bi mogao da mi izmeris debljinu ploce i dubinu i sirinu tog zljeba pa da ja lepo to skinem na strugu.Sitno seme poseje fantasticno ali krupno pravi problem a probao sam i da menjam ugao onog skidaca ali nisam postiggaoPoklopac se okrece po potrebi imas glatku stranu i stranu sa zlijebom. Ja sve radim na glatkoj strani a zlijeb je koliko znam za krupnije sjeme da moze dublje upasti u plocicu. Ima komsija iz susjednog sela staru OLT sijacicu koja uopce nama na poklopcima zljeb. jedna strana mu se zajela toliko da su sjetvene ploce unutra skakale kao blesave, rasipala zrno totalno. Samo je okrenuo poklopce na drugu stranu jer je i ona glatka, kupio sam mu novi tip izbijaca kad i sebi i sad je i on prezadovoljan sa sjetvom.