Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Da,da tvrdim da su IMT mehanicke bolje od OLT mehanickih sto su mi i clanovi foruma u ovoj temi potvrdili pri odabiru sejalice.
Prvo ne tvrdim ja vec clanovi foruma koji su pisali o tome medju kojima su i oni koji imaju OLT-a i koji proizvode ove izbacivace semena za OLT.Kada tvrdis da je toliko bolja zasto si bilo sta doradjivao a doradjivao si pogon za koji kazes da je promasaj decenije i jos si neke dorade radio....Pisali ste da lomi seme samo tako,radi ko prekrupac.....Sta je na njoj onda toliko idealno kad sve treba prepraviti i doraditi da bi kako tako posejala.
Nijedna od ovih starih mehanickih sejalica nije idealna,svakoj treba neka dorada da bi radila lepse i bolje.Samo kojoj treba manje dorada.
Jesi ti to sejao dva zrna u metar?Ja sa olt sejalicom sadio 1,6ha otislo tacno 2 pakovanja po 25000zrna,ali sa vim novim mehanizmom
Drugar je imao onu zadnji tip 4 reda i kaze da svo seme pobegne u stranu kad dodje na 1,5 kilo semena,pa je i on silazio sa traktora i gurao seme ali se brzo opet guralo seme u stranu plus 4 kutije pa mu trebalo semena da rasporedi.Neznam nisam sejao pa da bih dao konacan sud,njega je to izludjivalo pa je kupio IMT dvorednu.Inace ta OLT je sejalo jako dobro.I da imao je problem sa onim setvenim prstenovima u bojama,jakooo losa plastika.To je bilo pre par godina.Iskreno, nikad nisam primjetio da OLT sijacici treba viska sjemena da posije neku povrsinu... Pred sam kraj sjetve ako bas ide na knap, nije mi tesko sici s traktora i onu jednu saku sjemena sto ostane u svakoj kutiji "namjestiti" na povoljnije mjesto da se posije sve.
SIjemo od 3-5 KJ kukuruza nekad na nekakve njive, vecinom nepravilnog obilka pa ima mnogo preklapanja. Sjemena ako ostane za kilu-dvije viska i to ako nekome zafali u sjetvi poklonimo a ako ne, objesim na gredu da misevi ne mogu do njega, trebat ce nekome nagodinu ako nece meni.
IMT sijacica je od OLT mehanicke bolji stroj kud i kamo samo sto ih je rijetko naci dobre i povoljne a za moje potrebe 3 kj kukuruza, odradit ce i OLT na zadovoljavajuci nivo kvalitete.
Kazo sam ti i telefonom,bices obavesten na vremeJos kada bi nam rekao ko ti je prodao tako dobru sejalicu.
Slike sejalice su ti na predhodnoj strani.Jos kada bi nam rekao ko ti je prodao tako dobru sejalicu.
E to sto fali je i kod drugara bilo problem,kaze da se to stalno pomeralo,tacnije cim je napolju izvan sejalice to se sve iskrivi i deformise,ma muke je imao sa njima.Neznam kakvo je sada stanje ali koliko vidim slicno je.
Sosara kaze da su dobre Plamet,ja sam citajuci sta pise narucio za IMT brisace semena i izbijace kod njih i nisam se zeznuo,prava mera i dobra tvrdoca,e sad dokle ce da traje neznam,nije skupo ako treba zamenucu svake godine
Ne dva nego tri.To sto strucnjaci kazu od 25 do 28cm za nasu zemlju je gusto ako nema kise .Ovako sam sadio i prosle godine i nije imao bolji kukuruz u ataruJesi ti to sejao dva zrna u metar?
kazu da je olt prava za soju,nema bolje!