Lacin
Član
Naprimer:Neko ima 4-rednu olt sejalicu,seje jedan hektar kukuruza za sebe,hoce da poseje na 28-29 cm sto mu dodje 50000 zrna po hektaru,e sad nagradno pitanje je kako to da izvede sa dva dzaka semena i ovom sejalicom???
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Sta ti je forum,nema odgovora,a svi veoma dobro znaju o cemu ja pisem.Naprimer:Neko ima 4-rednu olt sejalicu,seje jedan hektar kukuruza za sebe,hoce da poseje na 28-29 cm sto mu dodje 50000 zrna po hektaru,e sad nagradno pitanje je kako to da izvede sa dva dzaka semena i ovom sejalicom???
Okruni malo kukuruza iz kotobanje pa ako bude falilo semena pred kraj ti naspi po malo u svaku kutiju da zavrsis setvu. Mada ja mislim da ce ti 2 dzaka biti dosta.Naprimer:Neko ima 4-rednu olt sejalicu,seje jedan hektar kukuruza za sebe,hoce da poseje na 28-29 cm sto mu dodje 50000 zrna po hektaru,e sad nagradno pitanje je kako to da izvede sa dva dzaka semena i ovom sejalicom???
Druze jesi li ti kada video kako radi OLT mehanicka sejalica?Okruni malo kukuruza iz kotobanje pa ako bude falilo semena pred kraj ti naspi po malo u svaku kutiju da zavrsis setvu. Mada ja mislim da ce ti 2 dzaka biti dosta.
Kod nas ko seje hektar ili dva kupuje knap i nema za luksuz 4000 dinara viska i da mu stoji seme do sledece godine.Niko ne kupuje knap semena.To što ostane poseje se sledeće godine i problem rešen.Ili uzajmiš od komšije koliko ti fali.Ali su mehaničke 10 puta jeftinije a pneumatske ne poseju bolje 10 puta.
Ti koji su presli sa mehanicke na pneumacku rade vise zemlje,a njih je dva coveka u selu,ostali su prodali OLT i kupili IMT dvorednu za 200-250 eura. a neki su odustali pa im seju ovi sa pneumackom.Lepo plate 3000 za svoj hektar i odmaraju na uvratinama dok cika seje.
Zoki ti to mislis da je kao kod tebe hiljade hektara nevidi se kraj.Ma nije to tako kod nas.