Massey Ferguson

Kiraj, mislio sam u pozitivnom smislu, da bi takva tema bila od velike pomoci vlasnicima takvih taktora...
Nije mi bila namera da kudim tvoj traktor
 
Znam ,nema šta da se kudi ili hvali .Takav je kakav je.
Volim da pročitam kada neko piše o popravkama ,pošto na žalost sve moramo sami da radimo.
 
61661fda12044eb207a413d26b48ac1b.jpg


Послато са SM-A405FN помоћу Тапатока
 
I mene zanima isto to, samo za manje traktore, cetvrtake serije 3000. Kako isprobati menjac? Kada kazete provozati u svakoj brzini, da li ga treba opteretiti? Kako treba a kako ne treba ,,da se cuje"?

Послато са SM-J730F помоћу Тапатока
 
Massey ferguson 3080,mjenjač 32 brzine, između A i B nema nikakve razlike u brzini kretanja, kada se za A ručica gurne naprijed traktor ide nazad, a kada se gurne nazad ide naprijed, a B je normalno, do čega je?
 
Ako nema nikakve razlike u brzini kretanja između A i B,beži od njega.Ja imam 3060 sa tim menjačem,dođi kad god hoćeš da vidiš i da probaš i da pitaš sve što te interesuje.Ako ti je daleko mogu ti sve snimiti i poslati na viber,šta god te interesuje.A i B su brze i spore brzine i nije normalno da kada gurneš ručicu napred traktor ide u rikverc.A ili B,kada gurneš ručicu napred traktor mora da ide napred,a ako ručicu ubaciš nazad takođe mora ići u rikverc i ima isto brzina i napred i nazad.Na levoj ručici menjača se menja mod zec-kornjača,kada je menjač u neutralu se ručica pogura u levo i imaš dole sijalice gde pokazuje zec-kornjača.
 
Mora da je čačkano kod dekle gde je birač brzina .Skinite deklu i pregledajte nešta nije dobro sastavljeno
 
Poslednja izmena:
Jedino ako hoće da ga kupi pa da gleda,inače što bi on otvarao dekl od birača,a naročito još što čovek nije imao prilike da se sretne sa takvim menjačem.
 
Massey 3095, izgubio mi funkciju za hidruliku, iz kabine nece nista da radi niti da podize niti da spusta a lampice ne svetle kao da je nestala struja unutra, nece ni na krilima preko onih prekidaca.
Jedino preko cega hoce je ono rucno podizenja ispod kabine sto ima
Imao mozda neko slican probem?
 
Ja sam imao sličan problem pre par meseci. Kod mene je kaiš alternatora bio previše otpušten i hidraulika nije radila. Potraži gore u temi, jedan od članova mi je rekao da je imao sličan problem i da proverim kaiš.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
 
Nazad
Vrh