Moje muke sa hidraulikom na MF 3120.Od proletos kada sam menjao gumice na kočione cilindre traktor "brlja".
Ulje je staro oko 900 sati ,filter je oko 250 .Posle skidanja cilindara ,traktor je stajao oko 15 dana.Vratili smo cilindre ,dobili kočnice ali volan i kvačilo nije radilo kako treba.Zadnja hidraulika je bila ok.
Dešavalo se kada stanem na kvačilo da traktor koči ,namotam skroz volan traktor koči ,dyna ode na D,upali se lampica slabog pritiska u sistemu 17 bara.Odradili smo spremanje za setvu ,prekontrolisali neke holendere gde je bio malo mastan ,probali smo ga na kratko ,sve je funkcionisalo .Mislio sam da je ok i ostavili smo ga .Do pre izvesnog vremena traktor nije vožen .Odem da zakačim plug ,on ne reaguje na dugmiće .Prorobamo ga na prinudno ,proradi .Odem da orem obiđem jedno dva puta ,ponovo problem sa kvačilom ,volanom ....upali lampicu niskog pritiska .Konsultovao sam se sa Derekom i otklonio deo probleba tako što sam očistio ventil ispod haube .U međuvremenu se desilo da je otkazala zadnja hidraulika ,čulo se neko zujanje ,kao da je nešto zaglavljeno .Hidrauliku sam rastavio i satavio nekoliko puta ,čak sam novu pumpu kupio. Na kraju se ispostavilo da je filter zaprljan ali indikator ne radi .Stavio sam filter koji je skinut a nisam ga bacio išao da probam u oranju .Radio sam oko sat vremena na silu ,pošto se osušilo.
Stvarno sada kada malo vratim film u nazad nije ništa komplikovano ali diagnostikovati šta je u pitanju .....Ne bi mi polo na pamet filter pošto je relativno nov . Stavljao sam magnet u ulje ,nema opiljaka.
Malo opširnije ali moždaa nekome pomogne.Evo koje slike.