Massey Ferguson

Možda ti je otišao solenoid -špula. Izvadi što kaže kolega drugi pa uporedi , možeš da izmijenjaš špulu sa drugog na taj , poslije vrati kako je bilo
.

I to može da se napravi , meni namotavao jedan komšija električar prije 3 godine , radi i sada , uzeo mi 15km ! Sad više nije tu , otišo čovjek u NJemačku da radi.

E vidite, ja imam ventil koji radi normalno kad ga izvadim vani i spojim na akumulator, a kad ga stavim na traktor ne radi. To je onaj ventil koji sam bio malo uljopio, procistio sam ga, ali ne radi kad ga stavim na traktor...

I ovaj je tako nesto, razradi osam ga, probao na drugom solenoidu i ne radi. Bas ej pokvaren ventil, tj valjda onaj dio unutra koji se ne rastavlja. Zvao za novi i kazu da kosta 435e!!

Koji ulje se sipa u prednji most i kod točkova? Kod točkova sam našao jedan šraf kako treba da stoji da bi nivo ulja bilo dobro a na mostu nisam našao šraf za dosipanje ni za nivo.

SAE 90 u prednji most i reduktore. Na reduktorima imas sraf i imas strelicu koja ti pokazuje u kome polozaju treba biti tocak. Kod prednjeg mosta imas na dnu sraf za ispustanje ulja,a povise njega imas sraf na koji sipas ulje i taj sraf ti je mjera..

2b831fbfab657dba8bdcb2e27895169e.jpg

e3b6cb268b9c3255f95f4cd8bd7f661e.jpg

Evo ako je od pomoci

A ludog sexa sa ovim bolcinima na prvoj vuci. Dva dana smo skidali jednu stranu. U bolcinu je urezan navoj m14 i kad zavrnes sraf i zavrces maticu bolcini bi trebali da se izvlace, sistem radapcigera, ali ne ide..Na proslom Masseyu kad sam mijenjao krst zgloba bio je m16 i skinuo se tako lako, ali ovo nece pa nece. Nazovem ovog kolegu koji je skidao na 3125, kaze on ja sam to pet dana skidao i jedva skinuo, i kod njega je m16 sraf. Pokusavali smo mi sve i svasta, polomili smo preko 20 srafova, ali ne ide. Uzmemo busilicu, izbusimo rupu, urezemo navoj m16, ali opet ne ide.. Nismo imali drugo rjesenje nego da malo bolcin zagrijemo autogenim aparatom i jedna nekako da ih izvadimo..
slike.php
[/URL][/IMG]
slike.php
[/URL][/IMG]
slike.php
[/URL][/IMG]
slike.php
[/URL][/IMG]
slike.php
[/URL][/IMG]

M16 ali koji korak ? Isto čudno da ste uspjeli grijanjem , jer trebalo bi u stvari grijati most a ne bolcn , a to je skoro nemoguće ? Samo odgovarajući vijak i udaranje sa strane čekićem u most prilikom uvrtanja (izvlačenja ) vijkom , neznam kako drugačije ?

Sad smo urezali m16 korak 1.5. a bio je m14 mislim korak 2, sutra cu izmjeriti na drugoj strani.. Odgovarajuce vijke smo stavljavi s oznakom 10.9, i udarali sa svih strana i kad se momacki zategne samo pukne vijak kao da ga brusilicom odsijeces, i onda zajebancija da se izvadi, navaruje na vijak da ga izvadimo.. Grijali smo bolcin, ali se temperatura prenosila na most, nismo htjeli direktno da grijemo mosta da ga ne bi oslabili grijanjem..

Nazad
Vrh