Malina-cena i berba 2013.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da znas kako je napuniti gajbicu maline nebi tako pricao,ima da se useres da je napunis a kad izmeris nema nista kilaze.Totalno se glupo porede stvari,pa za visnju kukaju za proslogodisnjom cenom od 120 koja trazi manje posla od maline i mnogoooo je teza i laksa za branje,ustvari sad je oberes i zaboravis za nju do sledece godine,po tome je logicno da malina bude dosta skuplja.Videcu kad dodje sljiva kako ces da pricas,ima da se zadovoljavas sa 20 dinara.I nemoj komsu da mi ljutis,covek samo pise posteno i otvoreno:ppozdrav:

Pozdrav svim malinarima ma gde bili. Želim vam dobar rod i dobru cenu. ja imam kupine, i imam isti problem sa cenom otkupa u prvih 5-6 tura. Tu me oderu sa niskom cenom a posle kao bude malo bolje. upravu je jedan od kolega što je napisao da prvo zrno ostavimo za sebe. Ja ću prve berbe na pijac pa šta bude.

Ne obracajte paznju na ove sitne provokatore, secikese i demagoge......bez replike na njihove upise i to je to....

Biljana , lepo sto si ostavila br telefona, nekome ce pomoci.....to je solidarnost, a nje je sve manje i medju malinarima i medju ljudima generalno....tim putem bi trebali i ostali poci, da ostave brojeve hladnjacara koji iole daju neku ozbiljnu cenu, nakupaca i ostalih....pa da ljudi mogu da se raspitaju, i predaju malinu onome ko ponudi najbolju cenu.....molim ljude iz Ivanjice i Uzica, Pozege da ostave ovde br od ljudi koji izadju sa nekom pristojnom cenom za otkup...ne znam koliko je sve to pametno ali razmisljam i o eventualnoj situaciji da malinu teram tamo gde placaju normalno...u Prijepolju i dalje bez cene, dajes robu a ne znas cenu....Ovo je gore nego za vreme Turaka!!!

POZDRAV. Dragi malinariiii... nisam se dugo oglasavao iz znanih razloga.... Kod nas u Macvi je pocelo branje u pravom smislu CEEEENA je pocela Tamiska sa 220 din . A drugi MUDROSSSSERI hladnjacari sa 150 i 160 din da bi vec juce .....Tamiska koja trazi kvalitet i ciste gajbe skinula cenu .....NAJ VEROVATNIJE PO MOM LAICKOM MISLJENJU ...pod necim pritiskom oborili cenu na 200 din A ostali MUDROSERRRRIII su podigli sa 150 na 170 din dnevna cena i isplacuju kes a PDV na racun....i tako zatvaraju krug

Ja tek sutra ili ...?????? pocinjem berbu posto je miker ...ii kasnije stize ... ukoliko ne bude cena bar 200 din ja je prosipam oko 300 kg u Lipolistu na centru.. znam da me ceka ...da sam lud ...''??? I PREKRSAJNA PRIJAVA ....ALI OTOM POTOM....???
Sa ovakvom proizvodnjom, nacinom i ovako kako izgleda ispod te cene ja se ne uklapam....? tako moj kompo kaze.

http://www.dodaj.rs/f/2p/mV/24mq4dzc/picture-258.jpg
http://www.dodaj.rs/f/3n/dk/2CpLIEmp/picture-260.jpg
Ovako je od pre neki dan.
http://www.dodaj.rs/f/A/MV/303m4QtU/picture-320.jpg
ovako iygleda novi zasad ....?? dodje mi da ga istanjiram.... kad oveee god . nije cena zadovoljavajuca ....kad ce onda da budeeee????
http://www.dodaj.rs/f/3T/Pu/lPQBMex/picture-328.jpg
http://www.dodaj.rs/f/1L/1V/1kk9bXyM/picture-330.jpg
http://www.dodaj.rs/f/I/ZD/39hwKBhJ/picture-332.jpg
http://www.dodaj.rs/f/2S/2I/3fFs20R7/picture-311.jpg

Ovako danas izgleda A ovaj menadjer obecava da ce mi sutra isplatiti po 200 din...??? Verujem da se navukao na ovo jagnje koje sam danas namenuo za sretan pocetak berbeeeee....??

http://www.dodaj.rs/f/29/KV/B6Ipem3/picture-325.jpg

Pole, kakva je to prica o porezu na malinu?
E cula sam i ja to, navodno postoje tri kategorije poljoprivrednika koje će plaćati i različite iznose PDV. U prvoj grupi su prijavljena gazdinstva koja će plaćati osam odsto, drugu kategoriju čine nekomercijalna domaćinstva čija je poreska obaveza 24 odsto, a treću čine zaposleni i penzioneri koji su dužni da plate 46 odsto poreza od cene maline.
A suska se i porez na dvoriste, jos ce lopovi da mi oporezuju i cvece sto sadim...

- - - - - - - - - -

U Prijepolju cist bezobrazluk i javasluk.....pazi da jos niko nece da se pojavi i kaze cena je ta i ta, berba pocela, malinu predajes a pojma nemas koja ce joj cena biti.....milina...
Ako neko ima iz Uzica, Ivanjice molio bih da napise koja je tamo cena, i eventualno da me uputi na nekog hladnjacara koji je iole korektan...
Ovde par njih izbacilo cenu 160, ovi ostali se prave ludi kao nema jos cene, mi sutra beremo pa cemo videti. A sto se tice korektnih hladnjacara tu nemam preporuku, mi smo dugo sa Florom saradjivali ali oni su uvek zadnji dizali cenu, i uvek kasnili sa isplatom ili davali na kasicicu, kad moras da ides da molis za svoje pare e onda do vraga. Ove godine postavljali neke uslove i dosta njih raskinulo ugovore, pa i mi. Ne znam Ledenice kakvi su, prosle godine nisu bili losi, ne znam sad.

Da, znam, i ja sam to cuo. Ali me zanima da li tu ima istine posto je to izjavio hladnjacar. E sad, licno mislim da to nikako ne bi smeli da urade. Zasto onda svo voce i povrce neoporezuju tako. Stvarno je debil covek koji je to rekao. A sve mi smrdi na foru da malinari pomisle: ajde nek nem daju i 170 samo da nema tog poreza. Pa tog treba u zatvor ako se ispostavi kao neistina...

Ajde da se prestrojimoooo.... Ko sve nece brati ako je ispod 200 din....? Ja sam medju prvima....? neka beru samo oni koji bas moooraaajuuu. Pa kad vide hladnjacari i drzava da i ono malo sto ima propada ....mozda ce se uzeti u pamet... ?

Da nam ne sole pamet kako neko nebi trebalo da sa 30 ari maline , moze da izdrzava porodicu....A nema pojma koliko je to posla (rudarskog ) za jednu porodicu cele god. da bi se nabralo 4500 kg dobre maline na 30 ari .

Sve vise uvidjam da onaj ko manje ulozi truda i novca... manje i nabere ...al bolju racunicu ima.Samo zato sto se ne ceni kvalitet i kvantitet..... o kome se samo mnogo prica.

Pozdrav Malinari.
Imam jedno pitanje za vas, kolike prinose maline imate po hektaru ili ako vam je lakse po Aru?

Posebno me zanimaju odgovori ljudi koji imaju maline na oko 200m nadmorske visine. Unapred zahvaljujem na odgovoru :ppozdrav:

Danas Zimonjic iz hladnjace FRUKOM iz Arilja bio u Prijepolju vrsio pripreme za otkup maline koji pocinje od sutra. Nije se izjasnjavao o ceni!!! Rekao je da koja cena bude u Arilju u njegovoj hladnjaci, ta ce biti i u Prijepolju!! U pitanju je AKONTNA CENA na za KES!!!!!!

Ja cu se truditi da svakome pomognem sa bilo kakvom informacijom.Taj broj stoji na otkupnom listu od hladnjace Hosana pozega javljali su se zavisi kada zovete ali ostavicu i faxs i pib pa mozda preko toga dodjete do njih.Fax 031 3816 068 pib 103865709.Ja sutra idem da berem pa cu videti kakvo je stanje jer mi je receno da ce sutra imati cena zbog ljudi koji uzimaju kes ja idem na otvoren racun.U B Basti se drze svi hladnjacari i jedinstveni su sa cenom 130 135 din za sada videcemo sta ce biti ali ce nas sigurno zavrnuti kao i do sada.A za porez sam i ja cula to je cista pljacka pa jadni narod nece imati racun ni da radi nista a kao da su plate i penzije 1000 e pa narod treba oporezovati jer ima pa hoce jos bruka jedva se zivi jos vazduh da oporezuju pa da i ne disemo.Ali tako je kada nema sloge i uvek ima malih sitnih i prodanih dusa.Ovo je Srbija dovoljno je to reci.

- - - - - - - - - -

Pole svaka cast za malinu stvarno je exstra ja takvu malinu nisam kod nas nigde videla a ni na vardi i Kosjericu kada sm bila ta malina ispod 2,5 e je dzaba ali sva malina uopste ispod 200 din je ponizavajuca cena

Da pokušam da pomognem oko tog poreza.
Nemojte bre da se plašitte.
Radi se o sledećem.
Kada pdv obveznik kupi polljoprivrdni proizvod on je dužan da poljoprivredniku obračuna i plati PDV nadoknadu koja je bila 5% a sada msilim da je 8% .
I to nije ništa novo, to se i pre radilo (sve je to bilo uključeno u cenu) samo što je i taj deo mogao da se isplačuje u kešu, a od ove godine je zakon zabranio pa se taj deo mora isplaćivati isključivo na račun, dok se osnovna cena i dalje može isplaćivati u kešu.

Tu PDV nadoknadu su kupci najčešče zadržavali za sebe, a sada se pokušava ovakvim načinom to sprečiti.

Ajde da se prestrojimoooo.... Ko sve nece brati ako je ispod 200 din....? Ja sam medju prvima....? neka beru samo oni koji bas moooraaajuuu. Pa kad vide hladnjacari i drzava da i ono malo sto ima propada ....mozda ce se uzeti u pamet... ?

Da nam ne sole pamet kako neko nebi trebalo da sa 30 ari maline , moze da izdrzava porodicu....A nema pojma koliko je to posla (rudarskog ) za jednu porodicu cele god. da bi se nabralo 4500 kg dobre maline na 30 ari .

Sve vise uvidjam da onaj ko manje ulozi truda i novca... manje i nabere ...al bolju racunicu ima.Samo zato sto se ne ceni kvalitet i kvantitet..... o kome se samo mnogo prica.
4500 kg na 30 ari????

4500 kg na 30 ari????
Nista cudno!!!!!!!!

Malina u 9-oj godini roda mom rodjaku na 27 ari prosle godine je donela okruglo 5760kg!!!! Doduse, mislim da samo sto je nije prihranjivao i pticijim mlekom i nije bukvalno izlazio iz njive od marta do avgusta. Tako da za ljude koje buni mala povrsina a veliki rod ne znaci nista povrsina!!! Najvise je tu bitan MANUELNI RAD!!!!!!!!!!!

U Cileu malina bila od 4 do 5 dolara. Sta je njihova malina bolja od nase? Nista, nego su ovi nasi lopovi i nikad im dosta, svi bi da zarade a proizvodjacu jos rebni i porez da ga jos vise iscedis i daj mu neku sicu subvencija da mu zamazes oci i cisto da ne crkne da bi mogao i dalje da ga pljackas. Sramota. Ma necu im dati ispod 200 makar mi sve satrulilo.

Nista cudno!!!!!!!!

Malina u 9-oj godini roda mom rodjaku na 27 ari prosle godine je donela okruglo 5760kg!!!! Doduse, mislim da samo sto je nije prihranjivao i pticijim mlekom i nije bukvalno izlazio iz njive od marta do avgusta. Tako da za ljude koje buni mala povrsina a veliki rod ne znaci nista povrsina!!! Najvise je tu bitan MANUELNI RAD!!!!!!!!!!!

Postovani..u ispravnom pravcu razmisljas.... Da bi se postigao kvalitet i kvantitet u malinjaku .....mora svaki clan porodice da rodi meckuuu ​ ......? preko cele god. a i pticje mlekoooo.....:

ironman u pravu 100% sto se tice tog pdv, znaci nema kes nego pdv ide na racun gazdinstva odnosno lupam 145 na ruke plus 15 din pdv na racun gaz\dinstva i to je 160
drugo u cileu je malina isplacena od 183 do 256 din zavisi od kvaliteta, nije istina da je malina toliko placena ,molim gosn beryy da da argumente za to jer ja kontra argumenata imam na pretek cak ako treba u cileance koji u svojoj zadruzi imaju oko 100 h raznoog voca izmedju ostalog i maline tako da ne sirimo dezinformacije jer nam one nisu od koristi

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh