MALINA-berba i cena 2016

Od 2.6-3 zaledjena iz Srbije. Vilamet

Roland malina 3-4

Bas ovih dana sam nesto cisto informativno trazio i poslao neke mejlove hladnjacama koje izvoze.

Ako je cena proizvodjacu prosek 1.41-1.5 evra, koja je tu igra? (ovo je za prvu klasu cena)

Kupina od 1.4-1.7 domace sorte zaledjene

Brate ja sam proizvodjac maline i ne bavim se trgovinom,ali drugar vozi kamion i uglavnom maline.Pre neki dan iz Arilja je otisao rolend za Nemacku po 2,6 eura ovogodisnja malina.

2d7273c7b5ee0b122ce4f4f7aa2ee00a.jpg

Dobra ideja

Sent from my GT-I9305 using Tapatalk

Malina kao proizvod može biti rolend, bruh, griz i blok.
Malina
Rolend je proizvod koji podarazumeva malinu ujednačene boje i zrelosti bez buđavih plodova, bez stranih primesa, vegetativnog i mineralnog porekla. Sve kategorije proizvoda su proizvedene, upakovane i transportovane u skladu sa HACCP principima i praćeni potvrdom i analizama. Proizvod ne sadrži bilo kakvu sirovinu genetski modifikovanog porekla. Proizvodi ne sadrže strana tela i detektovani su na metal. Sistem praćenja se zahteva od proizvođača na svim nivoima. Plodovi su IQF-pojedinačno brzo zamrznuti, zdravi i zreli, nisu fermentirali i bez primetnih gljivica.
Malina bruh je mešavina celih plodova maline, lomljenih plodova i griza.
Malina griz je samlevena malina.
Malina blok ili presa je treća klasa maline koja se koristi za toplu preradu (marmelade, sokove…)

Surdulica 180 vilamet 200 miker msm da je to konacna cena. Nije lose u odnosu na pocetnu cenu od 150din ali ja i dalje stojim da je sve ispod 200 losa cena

@zoranluka

Cena, gde predajem malinu, je 188 din za Vilamet. Vidim da je u Požegi isti 200 din. Ide naviše,polako ali sigurno.

@Slavisa 74

Prijateljski savet, nemojte nikako pisati da mislite da je to konačna cena, jer će Vas, dežurni Balkanski špijun, sigurno "razotkriti" da ste skriveni hladnjačar. Lično iskustvo. Ovde smete da "mislite" samo kako on kaže. Inače iskreno se nadam, da će cena biti bar kao prošlogodišnja Pozdrav.

Nazad
Vrh