Ivan VB
Član
Koja li će cena polke da bude kao eko proizvod???
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Postoji jedna fora kod organske maline.Naime,po americkim standardima organska malina moze da sadrzi 10 puta vecu koncetraciju odredjenih materija nego sto to moze po evropskim standardima.Nasi to vesto koriste i plasiraju velike kolicine maline na americko trziste kao organsku.Zbog toga je ekspanzija proizvodnje kontrolisane maline koja je planirana za americko trziste.Onih koji imaju organsku malinu za evropsko trziste je veoma malo i tu su kriterijumi mnogo ostriji.Pa je li eko = organska sa sertifikatom ili samo sa nazivom ( ili je to neka nova kategorija maline) ivane ili je malina sertifikovana setifikacijonom kucom - tri godine odmaranje zemlje pre sadnje korisce je srestava za zastitu sa liste uzimanje i kontrola uzoraka zemlje i proizvoda ....pa je onda organska ili ova druga tretirana pesticidima itd... Ako nema sertifikata i detaljnog izvestaja i pracenja od strane sertifikacione kuce onda to nije organska ... To eko je nova kategorija koja srpskom krivinom hoce da dodje u organsku ( sve dok kupci ne saznaju za foru) a takve stvari ce nas kostati kad tad
Druže, gde je 200 Vilamet?200 Vilamet 210 Miker...
Cena kod nas i dalje 180 vilamet, 200 dinara za miker.
Koliko placate dnevnice beracima? Kod nas prosle godine bile 2000 dinara sa mojom hranom, danas mi beraci saopstise da nece da beru ispod 2500 dinara, moja hrana naravno. Sredina berbe, nisam u situaciji da jurim radnike ali cini mi se malo previse.
Druže, gde je 200 Vilamet?
Sent from my BlackBerry Z3 using Tapatalk.
Frigy znas li ti izvoznu cenu? Ako je znas onda mozes da se cudis i da ne verujes ili verujes...Da li neko od forumasa zna izvoznu cenu izgleda niko, niko ni od hladnjacara koji prate ovaj forum to nezna sta ga ceka ....postoji sarena otkupna cena od 160 do 200 dinara za vilamet u zavisnosti od regiona (sto je sramota za srpsko malinarstvo- vec pisao o tome)a niko jos nezna izvoznu cenu ....sta ce se desiti ako otkupna cena bude prevelika (kako kaze ovaj gore iz hladnjace )u odnosu na izvoznu ....ko ce polupani lonac da plati proizvodjaci ili otkupljivaci..seca li se neko sa ovog foruma 1996 godine (berbe maline)?Hladnjaca Pantelić, Ratina kod Kraljeva, wilamet 180, miker 190, prevoz placaju nesto malo, kaze po zonama, pitam ja gospodina koju cenu ocekuju do kraja berbe; odgovor:verujte i ovo je prevelika cena u odnosu na izvoznu, ja ga slusam i ne verujem
Sent from my GT-I9305 using Tapatalk
Frigy znas li ti izvoznu cenu? Ako je znas onda mozes da se cudis i da ne verujes ili verujes...Da li neko od forumasa zna izvoznu cenu izgleda niko, niko ni od hladnjacara koji prate ovaj forum to nezna sta ga ceka ....postoji sarena otkupna cena od 160 do 200 dinara za vilamet u zavisnosti od regiona (sto je sramota za srpsko malinarstvo- vec pisao o tome)a niko jos nezna izvoznu cenu ....sta ce se desiti ako otkupna cena bude prevelika (kako kaze ovaj gore iz hladnjace )u odnosu na izvoznu ....ko ce polupani lonac da plati proizvodjaci ili otkupljivaci..seca li se neko sa ovog foruma 1996 godine (berbe maline)?