Neznam sto mi ovo treba ...al ajdee.?
Da Vas podsetim ,imali smo proslu god poplavnu,nastavak god. sa dosta padavina do kraja miholjskog leta ,cela zima vlazna ,VEOMA nepovoljne temperature mart - april i prva dekada maja. Stoga malinjaci su bili u VEOMA velikom problemu sa korenovim sistemu.
Znaci da je bilo potrebno uloziti NADCOVECANSKE napore i umece da bih se spaslo sto se spasti moze .
Zbog svega toga sam 35 intervencija imao oko
prehrane kpk-folijarno i naravno osnovna =331 h = oko 40 dnevnica .Znalci znaju sta pricam ,oni drugi ce da se ismejavajuuuu al neka.
Lastari --- 1222 h =236,600 din + 30 000 ostali trosk.
Zastita --- 48 h Zastita i prehrana =909 000 din. bez neplacenog a utrosenog rada.
Korovi---- 1411 h 258 816 din + 61 600 din ost. trosk.
Ostali radovi----- 554 h a placeno 34600 din ostalo je neplacen rad . + 86000 nabavka sredstava . (popravka stubova .ankera ,letve,zaliv ,zice itd)
Sto znaci kad kompo sve sabere i moj rad sa clanovima porodice ( sto moju dnevnicu sam racunao kao majstorsku ,zasto ne ...a sto nebi racunao kao PROFESORSKU dnevnicu ,veca je ili Exspertsku dnevnicu ,sto je u svetu VEOMA placena....al to ako nekad oborim svetski rekord u prinosu po m/d) =2 277 116 din ulog do berbe i prehrana kpk-folijarno do polovine berbe.
Berbaaa --- 9774 h = 977 dnevnica = 2 056 900 din +171 000 sladoledi ,sokovi,ice i pice. dve gice ...da je ostala cena 285 din do kraja i da cejzlusi nisu usitnili malinu ....sigurno bi bila festa sa trubacimaaa
Nabrano -----4.576 kg/m/d = din. Oprostite al nije za javnost.
Prosecna cena mi je bila 250 + ? din za Miker . Tri hladnjace su pratile 30 + din vecu cenu od Vilameta. Zahvaljujuci tome postigao sam zadovljavajucu cenu..D a nije bilo toga bio bih VEOMA nezadovoljan.
U skoli su me ucili da u svakoj ,proizvodnji je minimum na dinar + dinar ...a kad padne na 1 dinar -08 dinara DOBRO razmisli da u narednih 6 meseci gasis proizvodnju ....nerentabilna...? Sto znaci da sam imao Vilamet verovatno bih razmisljao o budaku.
Sto znaci manite se komsijski hvalospeva da su zaradili ovoliko ili onoliko a vec odmah posle berbe na crticu uzimaju jeftinu rakiju u obliznjoj prodavnici ...do sledece berbeee.
Jos da dodam ....secate se malinjaka iz Majura ...prva berba = 6.01 kg /m/d ...ocekivao sam prema potencijalu mnogo viseee? ...na kraju je usitnila ...sto..?
Al da Vas podsetim ..lik je u brazde za sadnju natrpao max stajnaka ,kreca ,trifendera .mikorize i 1.5 t /ha jare komplex. + dva tretmana Ridomil i neznam sta jos mozda ZENGAL + dva tretmana od crve......Sto znaci ful-fulova....? + dva creva za zaliv u redu... Stoga me i cudi kako nije postigao svetski rekord.....u pocetku berbe potencijala je biiilooo...al ?
Neki malinjaci imaju problem sa potencijalom kao ja.... dve zene mi malo a tri previseee...