MALINA-berba i cena 2015

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Slavisa ja sam brao juče izbacio sam i sliku prvih para ove godine u radovi u malinjaku.

Hvala Taso. Medju lošim nije teško biti bolji, ali dobro kakvih sam problema imao sa malinjakom sada je dobro. Nisam počeo brati Vilamet ovo mi je Otem Blis gore u brdu. Boze zdravlja bit ce i evrica i berača i košinica.:ppozdrav: Tako je to Slaviša kod starijih ljudi treba negde i podupirač:osmeh:

Kakvo je stanje kolege?ja u nedelju tek da pocnem.nema jos cene kod nas.al za malu kolicinu nije problem i 300 da plate. Ja u pocetku samo dajem svezu nadam se da nece da me nateraju da zamrznem i 20kg

Odose njih troje ,da naberu 6 gajbi po 320 din...Inace poceli su Veoma pobezobrazno po 250 dinna dva otkupna mesta ostali taktiziraju da bezobraznije ne moze biti .... inace vec sam ugovorio za pocetak miker po 280 da ja vozim u hladnjacu...?
Sutra ocekujem jos jednog za pregovore ...?
Po nekim naznakama ponudi ce mi 300 ....? za miker....Videcemo ...?

Sto znaci postoji verovatnoca da bude i prosipanjaaa .... makar simbolicnooo....?

Kad pogledam stavku ulog i cenim da mi do pola berbe treba jos uloziti oko 200 do 250 000 ....JEZIM SEEE.... ?

Nebih zalio jos da ulazem i vise zarad kvaliteta (krupnoce i ocvsrcivanja plodova)... al sama pomisao nedo BOG da dodje do berbe a neki kijamet... ? fuj.fuj...

Stoga i dalje tvrdim da cena od 250 je samo donja granica REALNE cene .....A ocekivao sam s obzirom da su SVETSKI ambari prazni, bolju,dobru ili ekstra cenu ,,,, sto vidi se od toga nema nistaaa.:ppozdrav:::novac::

Kolege malinari,ovo je nesto sto meni deluje ohrabrujuce pa da podelim sa vama. Naime,vec nekoliko godina unazad,u ovom periodu bavim se branjem i prodajom cveta zove hladnjacaru kome uglavnom predajem i najveci deo maline i kupine. E sada,cena zove poslednje 3-4 godine bila je 50-60 din/kg,a cena maline 150-180 din/kg,ili orjentaciono tri puta veca. Ove godine cena cveta zove je 90din /kg. Ovo ne mora nista da znaci,ali dugo sam u poslu i sa obojenim(jagodicastim) vocem,kao i sa zovom pa mi ovo deluje kao dobar predznak za cenu maline i kupine ove godine.Videcemo...
Inace,otkuplivaci i hladnjacari ovih dana uveliko obilaze proizvodjace i "jure"robu,idu cak i po mestima sto bi rekli "bogu iza nogu", ko zna sta ce biti na kraju,tj.na pocetku berbe koja je takoreci na pragu.
Verujem da cemo biti zadovoljni

tacno tako,ama niko ne pominje nista a bice ponegde za 4-5 dana zrela po koja. znaci Sabac je krenuo sa 250,to je lepo za pocetak,videcemo koliko ce krenuti kod nas i dokle cemo stici.
I kod mene malina pocinje za par dana i znas sta je najgore ja odem i predam a cene nema cenu istaknu tek posle 20 juna dok se Stanic smiluje da da cenu.Prosle godine oterase Sapcane koji su dosli da otkupe malinu a kako sam cuo i ove god im nece dozvoliti da dodju ovamo.

I kod mene danas po koja zrela malina...Mislim da cu brati u ponedeljak.Za cenu se nista ne prica konkretno

Sabac je sada najpopularniji grad u Srbiji......Svi malinari su uprli oci ka njemu....krecu prvi sa otkupnom cenom.
Ako je to neki cenovni barometar....onda ostali ce imati max 240-250 din

-------------
Jos da dodam da je i moj hladnjacar obilazio proizvodjace sa svojim tehnologom,pa mozda je to ipak pocetak ragbi-utakmice
::novac::::novac::

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh