MALINA-berba i cena 2015

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moguce da su stari.Ja sam na podatke naisao sasvim slucajno.To su podaci privredne komore,ali nisam uspeo da vidim iz kog perioda.

Jedna firma koja je ima je osnovana sredinom 2009. posto postoje njeni podaci spisak je pravljen najranije 2010. godine.

vidim ovde da bez potrebe sirite paniku u vezi cene,meni je moj hladnjacar rekao da u najgorem slucaju nece biti ispod 240 dinara i da je neprskamo qudrisom jer ce ici u vecini kao organska,pozdrav

vidim ovde da bez potrebe sirite paniku u vezi cene,meni je moj hladnjacar rekao da u najgorem slucaju nece biti ispod 240 dinara i da je neprskamo qudrisom jer ce ici u vecini kao organska,pozdrav

Ne znam da li da se smejem ili??? Organska proizvodnja u odnosu na konvencionalnu ne sme biti tretirana nikakvim sredstvima zastite koji se koriste u konvencionlanoj-klasicnoj proizvodnji. Posto ste vi sigurno vec neka prskanja obavili vasa malina nikako ne moze biti prodava kao organska jer sigurno nece proci analize. Preparat koji vas hladnjacar trazi da izbacite se vezuje za isporuku na odredjena trzista gde je njegova upotreba zabranjena, u ovom slucaju mislim da je u pitanju Francuska.

- - - - - - - - - -

Nemojte ljude da dovodite u zabludu to je jako stetno, organska proizvodnja zahteve odredjene sertifikate i pravila koja moraju da se ispostuju kako na strani proizvodnje tako i na strani prodaje ovakve robe.

Hahahaha,Quadris nije najstetniji preparat koji koristimo.da je taj tvoj ozbiljan dao bi ti spisak preparata. Ti ne prskaj a vecina vec jeste tako da od toga nema a ma bas nista.cenu ti nije omanuo.al ti nije rekao jednu sitnicu.da ce cena da pada

- - - - - - - - - -

Dobar ti je taj,jos ti sdedi pare. Jel ti reko da prskas koprivom?pitaj ga jer bi to trebao da zna

Nemojte se ljudi smejati čoveku jer na KRUPANJSKIM PLANINAMA je moguce proizvoditi organsku malinu jer na toj visini ,sa tom ruzom vetrova , zdrav sadni materijal ce da daje solidne prinose organski proizvodnje ili bar nešto slično organskoj.

Hahahaha,Quadris nije najstetniji preparat koji koristimo.da je taj tvoj ozbiljan dao bi ti spisak preparata. Ti ne prskaj a vecina vec jeste tako da od toga nema a ma bas nista.cenu ti nije omanuo.al ti nije rekao jednu sitnicu.da ce cena da pada

- - - - - - - - - -

Dobar ti je taj,jos ti sdedi pare. Jel ti reko da prskas koprivom?pitaj ga jer bi to trebao da zna
Savisa domacine-biznismenu.......nekecaj golace ...... nije fer
Kao i taj nekakvi predsednik 20 udruzenja sto siri gluposti medju proizvodjacima....
pitam ja sve te ljude koji su u tim udruzenjima JEL ON U SLUZBI PROIZVODJACA ILI HLADNJACASRA???????????
Pitam ih takodje cemu udruzenja ako ne donose nikakvu korist????......da psiholoski rasterete ljude ILI????

Mozda je poznavalac za mnogo stosta upravu...????.....samo ako se cita malo izmedju redova....

------------
A sto se tice organske proizvodnje....pa i to moze ali za komercijalnu cenu....ali prava organska proizvodnja... Mnogi imaju uslove za to

- - - - - - - - - -

Hvala. Voleo bih ove godine uraditi PG zastitu i iskoristiti subvenciju ali nisam bas upucen kako to uraditi :(
Pokusacu da nabavim slike i neke blize informacije sa plantaze voca sa periferije Titela,po meni to je vizija i takva proizvodnja treba da bude i kod nas malinara...

Kod mene ce krenuti otkup danas.Cena ce 99% biti 250 dinara i pare odmah za ove pocetne kolicine,pa ce se posle korigovati kad krene vise da se bere i kad krenu i ostali da placaju.

:ppozdrav: Pozdravi uvazenu gospodju ... Imam ponudu od 300 ...al zarad starog prijateljstvaaa sigurno sam spreman i Vama neku kolicinu dati i po 250 ...! casna rec! Poz.

- - - - - - - - - -

Vecina otkupnih mesta danas startuje....? i skoro niko nezna cenu...donose na otvorenooo.....sta znaci to...... Da li organima vlasti je to k sa znanju..... kako se to moze dozvoliti da jadnog ,mucenog proizvodjaca drzati u ne izvesnostiii..... Mislim da bi cena morala da se istakne pa bila ona i samo 104 din - za taj dan.

Dragi malinari napravite prvi korak zastite svojih interesa.... ne dozvolite sebi zbog to boze primoranosti (ili nekakvih tajnih dogovora) da nosite svoj znoj i za muku u nepoznato...i neizvesno. zahtevaj te da se cena znaaaa ..... u protivnom stice se utisak da odredjen broj proizvodjaca zajedno sa hladnjacarima prave konfuzno stanje na trzistu isto ga urusavaju ,svesno ili ne...? Sto se generalno sve to svima nama lupa o glavu!

Poslednja izmena:
Pokusacu da nabavim slike i neke blize informacije sa plantaze voca sa periferije Titela,po meni to je vizija i takva proizvodnja treba da bude i kod nas malinara...

Nisam mislio kako postaviti PG zastitu nego kako iskoristiti subvenciju, naravno ne bih je sam postavljao angazovao bih firmu koja se time bavi. Ali sto se tice potrebne dokumentacije, gde se predaje, koja je sansa da se dobije subvencija, da li treba neki biznis plan.... pokusavao sam to da nadjem na sajtu naseg ministarstva ali toliko je dobro uradjen da svega ima a opet niceg nema :)

"НАЧИН ПРОДАЈЕ НА ОТКУПНИМ МЕСТИМАЧлан 10.Откупно место мора бити обележено таблом са следећим подацима:1)пословно име и ПИБ откупљивача;2)број или назив и адреса откупног места;3)период године када се врши откуп и радно време откупног места;4)врста производа који се откупљују;5)обавештење о откупној цени са ПДВ-ом по категоријама квалитета(класама) и року плаћања.Подаци из става 1. тач. 1) до 4) овог члана достављају се најкасније уроку од 15 дана од дана почетка откупа министарству надлежном за пословепољопривреде и трговине. На откупном месту мора бити истакнуто обавештење министарстванадлежног за послове пољопривреде и трговине о правима и обавезамаучесника трговине на откупном месту са истакнутим бројевима телефонанадлежних инспекцијских служби."

Nisam mislio kako postaviti PG zastitu nego kako iskoristiti subvenciju, naravno ne bih je sam postavljao angazovao bih firmu koja se time bavi. Ali sto se tice potrebne dokumentacije, gde se predaje, koja je sansa da se dobije subvencija, da li treba neki biznis plan.... pokusavao sam to da nadjem na sajtu naseg ministarstva ali toliko je dobro uradjen da svega ima a opet niceg nema :)
http://www.mpzzs.gov.rs/download/Pravilnici/4827014.0064.62-1_486ee1c6ae24d98.pdf udji u ministarstvo poljoprivrede.... pa onda u dokumenti,zatim u uredbe pa zatim u pravilnici pa onda u Правилник о подстицајима за подршку инвенстицијама у примарну пољопривредну производњу (Величина: 452.7 KiB)
Постављено: 6. октобар 2014. tu imas nesto

- - - - - - - - - -

20150602115241.jpg
[/IMG]

"НАЧИН ПРОДАЈЕ НА ОТКУПНИМ МЕСТИМАЧлан 10.Откупно место мора бити обележено таблом са следећим подацима:1)пословно име и ПИБ откупљивача;2)број или назив и адреса откупног места;3)период године када се врши откуп и радно време откупног места;4)врста производа који се откупљују;5)обавештење о откупној цени са ПДВ-ом по категоријама квалитета(класама) и року плаћања.Подаци из става 1. тач. 1) до 4) овог члана достављају се најкасније уроку од 15 дана од дана почетка откупа министарству надлежном за пословепољопривреде и трговине. На откупном месту мора бити истакнуто обавештење министарстванадлежног за послове пољопривреде и трговине о правима и обавезамаучесника трговине на откупном месту са истакнутим бројевима телефонанадлежних инспекцијских служби."

Da cena mora stajati ali mogu napisati kao pre neku godinu na jednom otkupnom mestu 10 din. Tad je zakon ispoštovan i to može biti na otvoreno kao što pomenu Pole.

vilamet2012
Ako je to tako,a znam i ja da jeste,onda je besmisleno insistirati na bilo cemu.Bice kako neko odredi,kako ja kazem oni iza scene.To mene samo jos vise ucvrscuje u uverenju da je svaki pokusaj da se pregovara o nekoj ceni besmislen.Nesto o tom sam vec pisao.Ali ne zelim da ponavljam.Ovde to neki ocenjuju kao bespotrebno pisanje i gubljenje vremena,pozivajuci na neku konkretnu akciju.Za mene je to iluzija jer je to nemoguce.Ovo tvrdim na bazi iskustva jer proizvodnjom maline se bavim negde jos od sedamdesetih ,kada je to poceo moj otac,a ja nastavio bez prekida do danasnjih dana.Iskren da budem malina mi nije osnovna delatnost i to je neka moja sreca.Inace imam puno razumevanje za sve ljude koji se time bave kao osnovnim zanimanjem.

Poslednja izmena:
smej se smej,uvek se smej.....

- - - - - - - - - -

bas tako,malinjaci su mi na Jagodnji,pozdrav

- - - - - - - - - -

U Arilju ce uzeti malinu za male pare kao i prosle god.Cenu ce ovde poceti sa 157 ista taktika kao i prosle god Stanic ce sa tom cenom poceti tako se prica.

Ariljci Ivanjicani da li je neko zainteresovan da teramo zajedno malinu za Sabac.Ako neko ima kombi pa da se udruzimo ili da zakupimo pa da teramo.Stanic je monopolista i tu nema sta vise da se prica svi ga prate kod nas i sta on kaze bice.Covek ocigledno pokusava da se izvuce iz kredita u kojima je i da zgrne veliki kes.Ja ove godine uzimam radnika viska i u krajnjem slucaju ja sam svako vece u Sapcu.Sapcani macvani dajte na pp brojeve telefona hladnjacara sa kojima je moguce napraviti dogovor ako ima koji posten pa da saradjujemo.Ako se neko i odluci samostalno za ovu soluciju nabavite samo potvrdu o registrovanom poljoprivrednom gazdinstvu i ne moze vam policija i inspekcija nista. Vi mozete da terate svoju robu gde god hocete i prodajete kome hocete samo je bitno imati tu potvrdu. Pozdrav i cekam odgovore

- - - - - - - - - -

inace kao sto sam pricao prosle godine na pola berbe da su rekli da preko 180 nece da plate tako i ove kazem da sam cuo da preko 190 ne ide.pa da vidimo sta ce biti. Ako gresim super

Prica se da je vec dogovoreno i da ce Sabac doci kod nas u okolinu ne bas u Ariljsku opstinu da se ne ponovi prosla godina. Ako dobijem potvrdu saljem na pp svim zainteresovanima lokaciju.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh