Malina - berba i cena 2014

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
drzava tesko da pomogne
nazalost vrlo lako I to
sramota je koliko malinara I koliko njih malo pise a znam koliko njih I ko sve ovo cita
sramota je da cak marka banuju
a I bujoniju brisu
zlo I naopako,bruka...

Ma daj ne zezaj da su smeli to da urade? Kad se izlazi na ulice u Arilju???????????

Veruj mi nisam znao kuda sam iz hladnjace izasao poludeo sam niko bre nista neprica o protestima izgleda meni da je neko ove godine uzeo debele pare

Poslednja izmena od urednika:
Sacekajte Stanic da izadje sa cenom. Ako on da vise morace i ostali da doplate. Ne mogu vasi hladnjacari pogotovu ako su mali da vam daju bilo kakvu cenu kad glavni igrac jos cuti. Ali ako on izadje sa 157 da zakupimo jedan bager i da se provozamo kroz hladnjacu pa neka hapse ovaj lopovluk je nevidjen do sada. Moj hladnjacar kaze njemu vec nude 250 za original.Cuo sam i da su Stanicu oni ljudi odozgo rekli da ako plati preko 180 malinu neka vidi gde ce sa njom. Takodje dosta se pominjala cena od 180 din kao najverovatnija za celu kolicinu. NAPISAO SAM VAM VEC AKO SE OVE GODINE NE UJEDINIMO I POKAZEMO IM ZUBE GOTOVO JE SA MALINOM I SA NEKOM ZARADOM SA KOJOM BISTE MOGLI DA PREGURATE GODINU. To automacki znaci da ce ivanjica da bude gora od juga srbije imajuci u vidu koliko ljudiovde zivi od maline.

- - - - - - - - - -

Veruj mi nisam znao kuda sam iz hladnjace izasao poludeo sam niko bre nista neprica o protestima izgleda meni da je neko ove godine uzeo debele pare

Sta je sa tim vasim udruzenjima sta zacutase odjednom. Daj ljudi skupite se vi dole mi ostali cemo doci samo da se cuje da je pocelo. Ajde vi samo zapocnite nesto ipak ste najjaci sa malinom red je da se iz arilja krene.

Koliko nas ima koji pratimo ovaj forum??? 20ak 30? ajmo bre mi da se dogovorimo pa ako se i drugi pridruze, pridruze.

- - - - - - - - - -

Nase udruzenje spava brate u Arilju svi cute oko ene ovo nikada nije bilo po nekada imam utisak kao da je narod zadovoljan najavljivase par dana protesti pa kao vucic ce da ih primi i sad nista tisina

Ne shvatas ti druze kako funlcionise sve ovo ovde kod nas. Dve hladnjace odresjuju cenu svi ostali je prate. Kraj price.

Kakav bre Vucic... Imas li broj telefona iz tih iz udruzunja da ih pitam sta planiraju??????

Danas sam cuo da ovde u Uzickom regionu mozda i arilje jer dok sam radio u toj hladnjaci doteravali su malinu i iz arilja hladnjaca trgo agent koci cenu
preko puta mene je ovde na selu 20 m od kuce ,sve do juce kad pricamo kaze da je akontna od 158 jer moraju hladnjacari da na racunu imaju neku cenu mora neka cena da pise,to smo prekljuce pricali kad ga pitam kako je 100 km od nas razlika u ceni 100din on me zeza kaze 100 km 100 dinara kao sprda se samnom kad ga pitamo hoce li se povecavati kaze da hoce e sad koliko nemam pojma ,danas sam cuo da bas ova hladnjaca koci to sam cuo pa eto da napisem
da li ko sa foruma predaje ovde u trgo agent

Ima li koje godine da nas nece BIIIP u mozak oko cene Maline lopovi raspali...

2yxqc15.jpg

2le48wz.jpg

Malina mi nikad bolja nije bila krupna ko casica rakije i nikad mi nije bila trula u zivotu, i oni sad treba da isplate neku mizernu cenu od 150....treba da bude najmanje 220 za ovaj kvalitet.....al ne vredi kradu na toj malini svake godine i BIIIIIP narod u mozak.Meni malina tek na sredini jos nisam ni pola obrao a sta ce biti videcemo.

Poslednja izmena od urednika:
Bio sam sad kod mog hladnjacara uradio zavrsni racun cena je konacna 157 din da covek pukne od muke

Koji ti je brate taj? Ma ovo je lopovizam nad lopovizmom!!! A vucic cuti, BIIIIp me onaj ko mi reko da glasam za njega!!!! On kao isteruje neku pravdu? Kradu nas na nase i njegove oci a on to dozvoljava? Sta bi sa njegovim obecanjima? Preci mu je Beograd na vodi??? Ili Obrenovac na vodi? Reci ce,oktopod,politika. A sta,lepi,nije ovde politika? A sta je demokratija? Jel demokratija to da ne smes da kazes kada ti neko opauci samarcinu? Kada ti neko zavuce ruku u tvoj dzep? E prijatelju,treba ti to na svojoj kozi da osetis,pa ces malo drugacije gledati na to. Tudja ruka svrab ne cese. Kome to smeta ako cak i ovde,na nekom nebitnom forumu ljudi prepricavaju svoje muke? Ovde se i radi o ceni,za tvoji informaciju a ne o politici. Ali cena maline za ovu godinu ai za prosle i naredne je usko povezana sa politikom ove drzave. Sta cemo sad? Ajde da zatvorimo temu,mozda je tabu tema? Mozda nekim ljudima ne odgovara da se ovde prica o nezadovoljstvu ljudi po pitanju cene? Mene obradjivanje i ulaganje u malinu,moj rad i placanje dnevnica radnicima i svi ostali troskovi kostaju preko 120 din/kg. Da ne pominjem da je malina MOJA,zemlja MOJA,alat MOJ,masine za obradu MOJE. Nije mi to dao hladnjacar na koriscenje,nije mi pomogao NISTA. I koliko onda ja imam para po kg maline,reci? Jesam li se ja OPARIO ove godine? Ko se to nama OPARIO ove godine? Nije care,ne kukam ja,ISTINA nije kukanje. Mozda nekoga ta ISTINA vredja ali ja od kada znam za sebe govorim ISTINU. Mislim,teski je ovo harac,ovako ni turci nisu radili ljudima nekad. Pa zar hoce SVE da uzmu? Pa ja ne bih imao obraza nekome da uzmem SVE,bas sve sto je on zaradio na svojoj zemlji,svojim radom,zalaganjem i ulaganjem. Pa ja sam cak i one radnice sto sam imao,ne znam da li je gorih bilo u nekom malinjaku castio i ispao covek,mada mi to u prilog nije islo a oni mene caste sa cenom od 150 dinara? Sta cu ja da radim sa tim? Da se slikam? Ja,da dodjem na celo ove drzave,prvo sto bih uradio to bi bila izgradnja jedno 20 ogromnih zatvora,Alkatraza, a ti bi mi zatvorenici izgradili ovu drzavu,koju su opljackali. I svakom malinaru,postenom coveku i seljaku,sredjivali bi i brali malinjake po kazni,pa da vide koliko je to lep posao. Naravno,imali bi dnevnicu-157 dinara po danu. Bre vise!

Šta ste se uhvatili mene, ja sam moderator, u prevodu urednik, moje je da uređujem teme prema pravilima foruma i dajem opomene i kazne onima koji se istih ne pridržavaju.

Pričajte slobodno i svoje muke i pozdrave i čestitke, ali ne može više da se psuje i priča o politici i tačka.

Koji ti je brate taj? Ma ovo je lopovizam nad lopovizmom!!! A vucic cuti, BIIIIp me onaj ko mi reko da glasam za njega!!!! On kao isteruje neku pravdu? Kradu nas na nase i njegove oci a on to dozvoljava? Sta bi sa njegovim obecanjima? Preci mu je Beograd na vodi??? Ili Obrenovac na vodi? Reci ce,oktopod,politika. A sta,lepi,nije ovde politika? A sta je demokratija? Jel demokratija to da ne smes da kazes kada ti neko opauci samarcinu? Kada ti neko zavuce ruku u tvoj dzep? E prijatelju,treba ti to na svojoj kozi da osetis,pa ces malo drugacije gledati na to. Tudja ruka svrab ne cese. Kome to smeta ako cak i ovde,na nekom nebitnom forumu ljudi prepricavaju svoje muke? Ovde se i radi o ceni,za tvoji informaciju a ne o politici. Ali cena maline za ovu godinu ai za prosle i naredne je usko povezana sa politikom ove drzave. Sta cemo sad? Ajde da zatvorimo temu,mozda je tabu tema? Mozda nekim ljudima ne odgovara da se ovde prica o nezadovoljstvu ljudi po pitanju cene? Mene obradjivanje i ulaganje u malinu,moj rad i placanje dnevnica radnicima i svi ostali troskovi kostaju preko 120 din/kg. Da ne pominjem da je malina MOJA,zemlja MOJA,alat MOJ,masine za obradu MOJE. Nije mi to dao hladnjacar na koriscenje,nije mi pomogao NISTA. I koliko onda ja imam para po kg maline,reci? Jesam li se ja OPARIO ove godine? Ko se to nama OPARIO ove godine? Nije care,ne kukam ja,ISTINA nije kukanje. Mozda nekoga ta ISTINA vredja ali ja od kada znam za sebe govorim ISTINU. Mislim,teski je ovo harac,ovako ni turci nisu radili ljudima nekad. Pa zar hoce SVE da uzmu? Pa ja ne bih imao obraza nekome da uzmem SVE,bas sve sto je on zaradio na svojoj zemlji,svojim radom,zalaganjem i ulaganjem. Pa ja sam cak i one radnice sto sam imao,ne znam da li je gorih bilo u nekom malinjaku castio i ispao covek,mada mi to u prilog nije islo a oni mene caste sa cenom od 150 dinara? Sta cu ja da radim sa tim? Da se slikam? Ja,da dodjem na celo ove drzave,prvo sto bih uradio to bi bila izgradnja jedno 20 ogromnih zatvora,Alkatraza, a ti bi mi zatvorenici izgradili ovu drzavu,koju su opljackali. I svakom malinaru,postenom coveku i seljaku,sredjivali bi i brali malinjake po kazni,pa da vide koliko je to lep posao. Naravno,imali bi dnevnicu-157 dinara po danu. Bre vise!

Kod nas je na snazi trzisna ekonomija ,izracunaju minimum na koji ce narod da radi i toliko plate.Tako je u svemu u poljoprivredi.

Inace sve hladnjace su zatrpane malinom,ne mogu da prodaju skoro nista od ovogodisnjeg roda,zato sto i nad popom ima pop,i njih neko ceka da stisnu banke i struja da poskupi za 30 % pa da im malinu uzmu dzabe

xsale
Kod nas se samo vodi da je trzisna ekonomija, DALEKO smo mi jos od prave trzisne ekonomije. Sve dok ima velikih monopolista koji rade sta hoce i kad hoce, nema nista od tr.ekonomije. Prosle godine ladno su svi mogli da plate malinu preko 200 dinara a ove.....Kako to da nakupci placaju 200, za koga to oni uzimaju malinu??? Sigurno oni ne izvoze malinu nego otkupljuju za nekoga. prostora za povecanje cene SIGURAN sam ima, ali sta je sve u pitanju neznam. Mi kao da zivimo na dva pola sveta pa se zato cena razlikuje i do 80 dinara, i zato nema ovde trzisne ekonomije kad je ovakva situacija.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh