Šošara
Član
Brundalo nisam ja propisao karencu leka vec proizvodjac.
Samo ti jedi meso tretiranih zivotinja i ne treba ti E vitamin
Samo ti jedi meso tretiranih zivotinja i ne treba ti E vitamin

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
ma ja san neki dan tretira koze pred jarenje i procita san to znaci da svaki proizvodjac ima svoju karencu he heŠošara je napisao(la):Brundalo nisam ja propisao karencu leka vec proizvodjac.
Samo ti jedi meso tretiranih zivotinja i ne treba ti E vitamin![]()
a ima li ista s cim bi ih moga pospricat za prvu ruku?Šošara je napisao(la):Kod mene u selu seljaci su mazali svinje preradjenim uljem kad se osugaju.
To ti ne preporucujem.
Najefikasniji su lekovi.I to Alfamec 1% i Cevamec 1%.
Aktivna materija kod oba je Ivermektin u kolicini 1ml rastvora sadrzi 10 mg Ivermektina.
Doza je 0,2 ml/10 kg telesne mase.
Aplikuje se supkutano pod kožu.
KONTRAINDIKACIJE
Prearat se ne daje kravama,ovcama i kozama(cije mleko je namenjeno za ishranu ljudi) u toku erioda laktacije,kao ni 30 dana pre teljenja, jagnjenja ili jarenja.
Preparat se ne sme aplikovati intravenski i intramuskularno.
Rijec je sigurno o kokcidiozi cim ima sluzav proljev. Bolest nastaje u losim zoohigijenskim uvjetima . Obavezno zvati veterinarajoco vitemberg je napisao(la):Rešio sam problem sa ovcom(poremećaj varenja). Bio sam kod jednog poznanika,i on ima nekoliko ovaca. Primetio sam da mu sa jednim jagnjetom nešto nije u reduo repu i po unutrašnjoj strani zadnjih nogu ima neku sluz(kao kad se čisti prvih dana). Jagnje je staro mesec dana . Rekao sam mu da sam negde pročitao nešto o tome ali sada ne mogu da nađem. Znam da ćete mi dati objašnjenje pa du mu pomognemo.
![]()