Malčeri

Da li su čekići ili noževi,ako su noževi da li imaju kontra nož? Ide to brzo baš.
Zašto malčirate livade?

Ima nože u dva nivoja na rotoru. Donji seku, gornji melju.
Brzina je bila oko 9-10 km/h, ima još rezerve, to je bilo testno.
Trebao je za parcelu od 1,5 ha 24 minute, a nije pravih oblika, plus je išao oko mene da slikam.

Bit je da se odradi brzo i jeftino velike površine sa niskom potrošnjim goriva.
Recimo kad se sije u strnjak za zeleno, može bit puno mase koja se ni ne zaore ni ne istanjira dovoljno ravnomerno.
Prednost je da jako izjednačeno raspodeli masu iza sebe.
Kasnila je isporuka da bi se obradile površine iza kukuruza.
Plus nije stiglo do sajma...

Travu se malčiralo jer je ko prvo ova godina bila jako bogata travom i veliki dio je krajem maja imao u silosima robe za skoro celu godinu.
A tu iako se vidi dosta ne bi bilo puno robe, uz sav posao možda na svim površinama 20-25 bala loše robe, zbog kasnog spremanja i niskih temperatura se desi da u proleće kad otvoriš nije ni fermentirana, pa ima velika opasnost od prisustva koli bakterija.
Obično se takve bale koriste za junice i to kasno, da u proleće do kraja fermentiraju kad se temperature dignu.
A trava je bila opet prevelika da se sme pustit ispod snega.
Da je lošija godina, to bi se sve pokupilo, a u ovoj ne mora.

50153322.jpg

Poslednja izmena:

Cijene su izgleda pale i nominalno, a ne samo realno. Ja sam svojeg običnog s bočnim pomakom zahvata 155 cm prije dosta godina platio 1600 eura. Ovakovi, na ruci, su bili znatno skuplji.

Imao sam zbog loše izvedenog strugača i malog promjera valjka, problem sa štopanjem. Skinuo sam strugač, a valjak izmjestio prema natrag i sad je puno bolje.
Ovi, kao da su mi ukrali patent. ;):ROFLMAO:

Nešto to baš jeftino, Ino malčer 165 pomični bez hidraulike, bez te ruke preko 2500 e.
Ja racunam da ce meni za moje potrebe da sluzi. Sto se tice zahvata mogao sam komotno da idem na 165 zabovaj traktor ali racunam, sve isto na 145 i 165, trebao bi ovaj duze da traje i teze da se polomi na manjem zahvatu. Sta cu prvo da uradim, da na crevima uradim prigusivace protoka, jer su klipovi potanki i mnogo brzo reaguje, negde bi nesto pod vecim gasom puklo od tolike brzine da se cima u radu. Za ostalo cemo videti kada ga probam.

Sent from my SM-A356E using Tapatalk

Ja kad sam kupovao malčer mene su isprepadali sa pucanjem osovine na dosta malčera nepoznati firmi, tako da sam ja uzeo INO Elite L 160, kao za njega nisu čuli da ima te probleme. Kupljen 2018g nov i prezadovoljan, ni jedan problem.

Ino Brezice Elite L sa rukom je verovatno kao 3 ta indijska/kineska sto je Alen uzeo

Nazad
Vrh