Malčeri

Imam ja, tarup je sasvim korektan.
Imam i kontakt najpovoljnijeg trgovca iz Raske, izgleda da je glavni "uvoznik"

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Ovde ima jos jedna ovakva tema gde sam bas danas postavio neke slike, moglo bi se ujediniti u jednu...
Ja sam do sad sa ovim i jos jednim slicnim tarupom radio dosta ali samo po vocnjacima i manjim parlozima.
Grane od srezanog voca sasvim lepo usitni, samonikle korovi poput bagrema u nekom precniku od 3-4cm ne oseti, kako bi se ponaso u nekom vecem siblju nisam siguran.
Mene moj kostao 1350e (1,60m)na kucnu adresu a 1,70m je bio 100e skuplji.

Pričaš o FMP malčeru? Kada sam kupovao frezu, birao između njih i Indijaca...kada sam video uživo FMP, odluka je istog trenutka pala na indijce i nisam se prevario...verovatno ću i tarup njihov uzeti, mada sada nemam realnih potreba...Dosta sam podmladio voće, nema toliko granja i uspevam da ih traktorskom vilama izbacim, za košenje imam roto kosilicu koja brže odradi površine nego malčer.

Nisu ni Indijci besprekorni.
Evo sad sam tarupirao, reduktor se zagrejao a isto tako remenice i kajisi, ne znam sta se tu desava.
Rano je za prepravljanje nove masine, ovako ce ici pa kako mu bude, ako nesto otkaze onda tek popravljanje.
A i predhodni tarup Indijski sa kojim sam radio se grejao...

Daleko je od besprekornog, ne znam kako si to zaključio...ne može ta te pare da se očekuje ne znam šta...radio sam sa italijanskim malčerom i on se greje, e sad je pitanje koliko i šta se malčira...
Šta je presudilo? Prvi utisak, nisam ga probao, ali sam gledao kod čoveka u susednom selu (zato sam namenski otišao kod njega, ne poznajem ga lično) freza se radi kao da će svaki čas da se raspadne, on je tako navikao, a ja se užasnuo...ok, možda zemlja tad i nije bila ze frezanje, ali to je presudilo.Reduktor na mojoj frezi je potpuno hladan, radilo se oko 1,2ha i po velikoj vrućini.
Da ne budem neki veliki stručnjak, ali to su moja iskustva i utisci...za te pare, rekao bih, i neki ton više muzike kada su indijci u pitanju.Ostaje da se vidi kako će to izgledati za godinu, dve...pet, za sada je ovako - prihvatljivo dobro.

Kontrola kvalitetE ako nista valjda te zapadne kontrolise neko sa zapada 🤣

I moj INO ume da zasmrdi od reduktora kada je toplo.

Balansiranje na terenu, svih rotora bez demontaže i bez ograničenja što se tiče dimenzija.

Krajem drugog tjedna, trebali bi ići za Bugarsku, i idemo preko Srbije, pa ako netko treba balansiranje, može se javiti.

Rezultat je vidljiv odmah, a ovdje je jedan primjer koji zorno prikazuje, kako je sve riješivo :)

e69ed3f57ebe68a5dfd24da8f17d064a.jpg
228195b11a85dac8d0ce9bfe94457cd3.jpg
d42639b546c78fafb265384f942ceaeb.jpg

Poslano sa mog SM-A528B koristeći Tapatalk

Kolege imam malčer INO ELITE L 160, pomični. Pomak je mehanički a planiram da kupim hidraulični cilindar da ugradim. Mislim da je orginal cilindar oko 350 e a mogao bih upakovati drugi nov za pola cijene. Problem je što nemogu da pronađem dimenzije orginalnog cilindra, a ja sam planirao da uzmem 40x25-400. Zna li neko dali će biti dovoljan ovaj cilindar.

Izmjerio sam na svojem Matengu.
Cilindar, vanjski D = 50 mm,
klipnjača d = 20 mm

Duljinu odrediš prema mogućem hodu malčera (ručnom pomaku).

To je onda oznaka 40x20, vidim da su oznake klipa i unutrašnjeg cilindra fabrička oznaka, vanjski prečnik cilindra je veći od fabričke oznake.

Nazad
Vrh