Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
[video=youtube_share;9vRChFFZjnk]https://youtu.be/9vRChFFZjnk[/video] Evo ti video, korpa je psenicna pritegnuta maksimalno da bi izvrsavala i one sitnije caure ,obrtaji vetra smanjeni maksimalno dodatno zatvoreni sa parcetom lima ,obrtaji doba smanjeni maksimalno kod mene nesto ispod 400 o/min ...Ljudi kako vrsete mak. Kako se podesava kombajn za mak, kakva korpa, obrtaji vetra, doba itd.
toje mirko meni skido mak taj u prikolici sejalica je rucni rad na 3metra imam 8 redi.. seje se oko 800gr/ do 1kg na 1kj i neredi se uglavnom kako nikne tako mu je nekad bolje nekad ne po meni bolje vise sitnij nego manje akrupnih oce tad vetar daga povalja a stose tice hedera ovoko je ok a kadbi bio produzen i ja mislim dabi bilo bolje mada ne ispada mnogoMirko koliko kg po kj seješ ako imaš sitnih glava?
Mi sa Zmajerdom vršemo ovako:
Minimalni obrtaji na remen (oko 650)
Korpa podešena kao i za žito (20 ulaz 8 izlaz) a položaj po potrebi tj dovoljno da razbije glavicu maka.
Vetar zatvoren do kraja.
Gornje rešeto otvoreno po potrebi.
Donje otvoreno skroz.
Usmerivači vetra spušteni dole tj usmereni ka zadnjem delu ladje.
Heder bez vitla (jer Zmajo ne može dovoljno da podigne vitlo) pa zbog toga kosimo niže da stabljike ne ispadaju iz hedera. Mislim da bi produžen sto kao za repicu bio pun pogodak kao i da mi vitlo ostane na hederu tj u funkciji.
svoje seme,,, treba selektirati pola je tu odpad tj,caure ,,,tako se bar ovde skida ako bi bilo cistije plasimo se dabi doslo do ostecenja maka i kasnije se kvario a ovako ga caure malo stite od trenje prilikom istovara iz bunkera u prikolicu ,,,,https://www.youtube.com/watch?v=YLNA1cwIcHs ovako to rade najveci proizvodaci makaJel sijete svoje sjem
Ovo iz prikolice treba selektirati?
Mak od prijatelja, sa 8 kj, puna zmajevka:
Kojom mašinom sejete? Na koji razmak između redova. Cimam ćaleta da posejemo pola jutra, on neće.Juče posejan mak.