Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
ja sam posejo nešto gde je bio suncokret i gde sam uspeo spremiti njive a kukuruz još nisam skino po nekih 2-3 k,j ću posejati prolećni ovaj je posejan pre 10dana već bi trebao daje nikoda ozivim temu. jel sejao neko mak ove jeseni
prvi put ovo čujem i vidim nemam ja o tome pojma kad sam pre 2-3god zvao dase raspitam kako to da registrujem u biljnoj proizvodnji pod kojom šifrom kad nigde nema za mak onaj u ministarstvu se čudio i pita pa zar se ovde seje i mak nije dečko ili ti gospodin imo pojma nije znao da mi odgovori tako da toje štose tiče toga a mak koristimo u prehrambene svrhe i skida se kombajnom tako da zetveni ostaci ostaju rastreseni ti razbacani i sluze isto kao i slama a o drugim propisima koje pominjete prvi put čujem gde se to moze pročitatiКопао сам по законима везано за индустријску конопљу кад тамо помињу и мак.
Придржавате ли се ви овога?
Član
61.
Dozvoljeno je gajenje maka (Papaver s
omniferum L.
) samo u prehrambene
svrhe.
Dozvoljeno je gajenje maka samo pravnom, odnosno fizičkom licu kome je
izdata dozvola ministarstva nadležnog za poslove poljoprivrede koje prati i analizira
površine zasejane makom.
Lice iz stava 2. ovog člana dužno je da prijavi gajenje maka ministarstvu
nadležnom za poslove poljoprivrede najkasnije u roku od 30 dana od dana setve.
Sadržaj prijave, n
ačin i postupak izdavanja, kao i obrazac dozvole iz stava 2.
ovog člana propisuje ministar nadležan za poslove poljoprivrede.
Lice iz stava 2. ovog člana dužno je da obavesti ministarstvo nadležno za
unutrašnje poslove i ministarstvo nadležno za poslove poljoprivrede o svakoj
okolnosti koja ukazuje na mogućnost da su mak ili delovi maka upotrebljeni ili da bi
mogli biti upotrebljeni za proizvodnju psihoaktivnih kontrolisanih supstanci
(zarezivanje ili branje zelenih čaura maka).
Lice iz stava 2. ovog člana
dužno je da delove biljke preostale po košenju ili
branju koji mogu služiti za proizvodnju psihoaktivne kontrolisane supstance (slama
maka) uništi odmah posle košenja ili branja biljke, u prisustvu ovlašćenog lica
ministarstva nadležnog za poslove poljoprivrede.
Ministarstvo nadležno za poslove poljoprivrede obaveštava Ministarstvo o
obavljenoj kontroli gajenja maka.
ima jesenji cveta u pretezno u ljubičasto a prolećni u beloKAžite mi da li istu sortu sejete u jesen i proleće, ili ima posebna sorta za proleće.
Da li se pojavilo na nasem trzistu neko modernije seme maka .ima jesenji cveta u pretezno u ljubičasto a prolećni u belo
Закон о психоактивним контролисаним супстанцама. Има ту још закона и правилника који то обухватају.prvi put ovo čujem ... gde se to moze pročitati
Sejao je drugar 3kj. Pisao sam ovde http://poljoinfo.com/showthread.php?5021-jesenji-i-prolećni-mak jer nisam video ovu temu.da ozivim temu. jel sejao neko mak ove jeseni
Pa dosta je sljunkovito iako je orano.lepo lepo dobro je spremljena zemlja jel to orano ? Ja sam sejo 23.09 oko 1,5kg h videćemo kako ćese pokazati malo rano sam posejo