MAIL Ministarstvu poljoprivrede

Postovani,

Zelim ovim kratkim pismom da Vas obavestim da ste izazvali ogroman talas nezadovoljstva u narodu Vasim tzv merama u poljoprivredi ako Vas to uopste interesuje.Podsecam Vas,ako ste ikada bili u kontaktu sa poljoprivrednom proizvodnjom,da je poljoprivredna proizvodna 2011.godina pocela jos prosle godine i da smo se uglavnom zaduzili da bi smo proizveli ono sto Vi jedete.Racunali smo na subvencije zato sto su Vasi predstavnici(tzv ministri)obecavali da ce one biti ove godine iste kao i prosle.Necu Vam iznositi nase ekonomske racunice,ne zato sto znam da Vas to ne interesuje,vec zato sto i sam nemam snage ni zivaca za tako nesto.U svakoj normalno uredjenoj zemlji,svaka proizvodnja a pogotovo poljoprivredna se planira bar 5 godina unapred a sta Vi i Vase ministarstvo radite?Menjate uslove poslovanja u sred godine,ne donosite tako bitne mere kao sto su uredbe o poljoprivredi do evo juna meseca.Da sada kazete"narode,para nema za sledecu godinu"to bih razumeo ali ovakvi postupci i takvo ponasanje Vasih predstavnika prema nama proizvodjacima je za svaku osudu.

Nadam se da ce te preneti nadleznim osobama ovo moje ne zadovoljstvo vodjenjem agrarne politike Vaseg ministarstva,pokusajte da uticete na njih da se izmene tako sramne mere koje su izazvale ogorcenje i ne zadovoljstvo poljoprivrednika cele Srbije.

pozdrav,

Poslao sam im pismo na sve gore navedene mejl adrese.

može li ovako da neko napiše pismo svi se potpišu i pošalje se zajedničko protestno pismo jer mi se čini da pojedinačna nemaju baš neki efekat a kada je zajednički delujemo organizovanije

Poslao sam na sve adrese u ministarstvu, a odgovor je stigao samo sa office @ minpolj.gov.rs

Poštovani,

Ministarstvo će razmotriti Vaše primedbe i sugestije, a u skladu sa nadležnostima. Inače, Vlada Republike Srbije najavila je usvajanje novih uredbi iz oblasti poljorpivrede na sledećoj redovnoj sednici sledeće nedelje.

S poštovanjem,

Ministarstvo poljoprivrede, trgovine, šumarstava i vodoprivrede

www.minpolj.gov.rs

Lepo od njih što su i ovoliko odgovorili, moram reći da sam prijatno iznenađen. Inače se realno nije mogli više ni napisati, jer oni koji sastavljaju uredbu se ne zanimaju za naše mailove, nego su nam odgovorili službenici. Verovatno je tipsko pismo koje će slati svima redom, ali lepo sa njihove strane.

isto pismo sam i ja dobio od ministarstva, svako dobije makar poslao slovo /a/

Lepo od njih što su i ovoliko odgovorili, moram reći da sam prijatno iznenađen.
Ma njih tamo ima ko kusih pasa. Jedva cekaju da im neko posalje mail, pa da mogu da kucaju nesto i da ubiju malo dosadu. U sustini, zabole njih uvo sto i sta mi pisemo. Oni da su normalni trebali su prosle godine u novembru da donesu uredbu za 2011. A vec sada treba da pisu uredbu za 2012. Oni ni za 2011 nisi doneli nista. Da mi ipak ne racunamo na njivu laznu predusretljivost.

Ljudi ja kopirao pismo rasa02, potpisao se i poslao. mislim da nije losa ideja. Trebali bi da razmisle o svemu.

1. boli njih uvo za vaša pisma
2. mogu oni obećat brda i dolina i ništa ne ispunit
3. nije bit u tome, da se dobiju adekvatni odgovori, mego, da im se pokaže, kako narod i u poljuprivredi i na selu vlada modernom tehnologijom i još bitnije, da je takvih puno, sigurno više od tih na drumu s traktorima

O taktici zagušavanja mail servera milijonima poruka ne bi tu.

1. boli njih uvo za vaša pisma
2. mogu oni obećat brda i dolina i ništa ne ispunit
3. nije bit u tome, da se dobiju adekvatni odgovori, mego, da im se pokaže, kako narod i u poljuprivredi i na selu vlada modernom tehnologijom i još bitnije, da je takvih puno, sigurno više od tih na drumu s traktorima

O taktici zagušavanja mail servera milijonima poruka ne bi tu.

To je istina i stvarnost u kojoj živimo, al narod ko narod ljudi sa sela misle sve što leti da se jede pa ne shvataju neke stvari da se jedno piše, drugo govori, treće radi...... Malo nas je koi razumemo današnji moderni vek. Ima jedna narodna izreka: pametan čovek vidi cilj još na samom startu, a budalaga ne vidi i kad ga prođe.

Molim ministarstvo poljoprivrede da razmotri slučaj vezan za uredbu,
za regresiranje repromatrijala, i nadamo se brzom odgovoru. Ima više
slučaja gde su poljoprivrednici u maju mesecu prošle godine (2010)
isplatili obaveze PIO unapred po godinu dana po uredbi nemaju pravo na
regresiranje repromatrijala pošto u pomenutom roku nemaju uplatu od
42.818 dinara a nisu ništa dužni čak imaju i pretplatu za ovu godinu.
Prilikom obraćanja poreskoj upravi rečeno im je da ne uplaćuju više
jer već su u velikoj pretplati. Molim da razmotrite takve slučajeve i
da sa poreskom upravom rešite jer se radi o ljudima koji nisu dužni i
nije realno da takvim ljudima eliminišete pravo na subvencije, ispada
da redovno ko plaća nema pravo a ljudi koji imaju i po 200.000
hiljada duga a uplate 42.818 dinara imaju pravo na subvencije. Takođe
imate i poljoprivrednike koji plaćaju mesečno svoje obaveze i za to
imaju rešenje poreske uprave, njima po uredbi zahvata 11 uplata što
iznosi 39.249,83 dinara znači opet ljudi koji plaćaju redovno nemaju
pravo na subvencije molim Vas razmotrite slučaje i naložite Upravi za
trezor šta sa takvim ljudima i molimo za odgovor.

Molim ministarstvo poljoprivrede da razmotri slučaj vezan za uredbu,
za regresiranje repromatrijala, i nadamo se brzom odgovoru. Ima više
slučaja gde su poljoprivrednici u maju mesecu prošle godine (2010)
isplatili obaveze PIO unapred po godinu dana po uredbi nemaju pravo na
regresiranje repromatrijala pošto u pomenutom roku nemaju uplatu od
42.818 dinara a nisu ništa dužni čak imaju i pretplatu za ovu godinu.
Prilikom obraćanja poreskoj upravi rečeno im je da ne uplaćuju više
jer već su u velikoj pretplati. Molim da razmotrite takve slučajeve i
da sa poreskom upravom rešite jer se radi o ljudima koji nisu dužni i
nije realno da takvim ljudima eliminišete pravo na subvencije, ispada
da redovno ko plaća nema pravo a ljudi koji imaju i po 200.000
hiljada duga a uplate 42.818 dinara imaju pravo na subvencije. Takođe
imate i poljoprivrednike koji plaćaju mesečno svoje obaveze i za to
imaju rešenje poreske uprave, njima po uredbi zahvata 11 uplata što
iznosi 39.249,83 dinara znači opet ljudi koji plaćaju redovno nemaju
pravo na subvencije molim Vas razmotrite slučaje i naložite Upravi za
trezor šta sa takvim ljudima i molimo za odgovor.

Ljudi do dana današnjeg ja još nisam dobio odgovor od ministarstva iako sam im isti tekst poslao više puta, verovatno će dati odgovor posle 30. Jula.

Mi koji smo u sistemu pdv-a tj uplacujemo troskove mesecno (govorim za Becej) morali smo uplatiti unapred da bi imali dovoljno uplacenu sumu za predvidjeni rok.Svi smo slali razne mail-ove sa slicnim pitanjem i niko jos nije dobio odgovor.Ubedjen sam da ga necemo ni dobiti.
Kretenizam.

Ista situacija i mi smo uplatili unapred da bih dobili subvencije jer smo u pdv-u

Evo odgovora ministarstva na moje pismo, još uvek se služe copy-paste bez čitanja a nedaj bože razmatranja.

Ministarstvo poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede će razmotriti Vaše preporuke i sugestije, a sve u skladu sa nadležnostima i raspoloživim novčanim sredstvima agrarnog budžeta.

Nije mi jasno kakav je ovo odgovor i na šta se on odnosi.

Pa to je odgovor nekoga ko se smatra dovoljno bahatim da uopste ne mora da ti odgovori. No, posto je ipak prinudjen da odgovori, jer je pocelo razvlacenje po raznim forumima, onda je to resio da uradi sa nekakvih nad visina, za koje doticna persona misli da im pripada. A u sustini iz ovakvog odgovora se vidi sav jad i trulez koji tamo lezi i raspada se polako sam od sebe. U sustini mi ovde imamo najeklatantniji primer totalne degradacije sistema. Sistema koji je postao cist larpurlartizam. Doticnog pisca ovog krajnje opskurnog odgovora, treba obavestiti da je duzan da pruza odgovore koji se od njega traze, i da bilo kom pojedincu ovog drustva nije potreban advokat niti pak prevodilac da bi komunicirao sa predstavnicima birokratije. Na zalost, tamo se nakotilo svakakvog, koje je umislilo da je nedodirljivo, pa ce stoga pad biti vrlo tezak.

Nazad
Vrh