MAHINDRA

Ja sad kad vozam rusa, meni je ova potrošnja nezamisliva :) Nisam hteo da te uvredim, samo mi je ta reklama pala na pamet ... kod nas ih samo hvale da se ne kvare, niko ne priča mnogo o potrošnji ...

Послато са SM-J320F уз помоћ Тапатока
 
Pazi kada sam se i ja iznenadio,nisam očekivao da će uraditi parcelu a goriva nisam poneo ni kapi više od rezervoara...:ppozdrav:
 
Nemam ekstremno lake zemlje pod jedan,pod dva ne osećam potrebu da na svakom koraku nekom objašnjavam nešto i okolo-naokolo da me demantuje ili da me blago upakovano nazove lažovom.Probali na 15 cm. dubine i nije lepo slagao plug i nije lepo zaoravao slamu i tad smo produbili na 20 cm. i od tad točak tako stoji na plugu i ne diramo više i nikako nije dubina 10 cm.Te Mahindre su jako mali potrošači prvenstveno najverovatnije zbog težine od 2500 kg.,a ko je imao samo dodira sa JD i Brežnjev taj nemože ni da zamisli ovu potrošnju...Morate da svatite jednom za sva vremena da ti traktori od 4 tone pa nadalje uvek će vam potrošiti više goriva za isti posao...:ppozdrav:
 
Plug 5 brazdi napravljen u Home-made režiji,daske su od starih konjskih plugova koji su se zvali na našim prostorima "Cvajer",zato što je imao dve glave plug i vukla su ga dva konja.:ppozdrav:
 
Bogte jos ce ta Mahindra poceti da proizvodi gorivo pri laksim poslovima. Dok radi na ler gasu ona pravi litru na sat.
Sad ce se ovi sa Dajcevima uvrediti jer i oni tvrde da njihovi traktori trose kao upaljaci.
Samo mi jedno nije jasno, kad tako malo trose, gotovo duplo manje od drugih za isti posao, zasto ih onda nema mnogo vise. Zasto ti Breznjevi i JD su zastpljeniji daleko vise, pa zar svako normalan ne bi kupio pre traktor koji mu godisnje ustedi nekoliko hiljada evra. Kod mene bi usteda godisnje bila sigurno za jedan solidan autic.
 
Sigurno nisu zastupljeni toliko zbog udobnosti i estetskog izgleda,a ostalo je tako kako sam napisao.A i nebi reko da nisu zastupljeni u poslednje vreme sve ih više vidim po putevima,atarima,itd.
 
I kod mene se hvale dosta Mahindre, dobro bi mi došao tako jedan hvaljeni traktor ali mene muči njegov izgled i mjenjač jer svi vlasnici Mahindre se žale na krčanje mjenjača.
 
Kris ovde kod nas ih nema uopste, mozda da sam sreo jedan dva. Ostalo sve Breznjevi uglavnom i naravno IMTejci.
 
Po meni je mahindra sasvim ok traktor,moze sve da radi,od oranja,beraca itd.. Nisu kvarljivi,menjac i na rusu krci a zna da krci i na JD,to kod mene ne igra ulogu dali krci ili ne.
 
Ja naviko na Torpeda kod njega rijetko krči mjenjač za razliku od IMT, da mala mahindra ima mjenjač bar kao kod torpeda došao bi na prvo mjesto ovako sad ima drugo mjesto u izboru.
 
Vidi, nista u zivotu nije sigurno, osim dve stvari, pocetak i kraj. Ovo sve izmedju je promenljivo i to vrlo.
Ne sumljam da su mahindrce dobri traktorcici, ali da im motori rade na principu pepetuum mobile to bas nije realno. Uglavnom imaju moj glas ispred Breznjeva.
 
Ima mana daleko od toga da nema kao i svaki traktor.Ali definitivno potrošnja joj je jedan od mnogo dobrih aduta kao i hidraulika,okretnost,blokada,oštrina na gasu,instalacija,ne kvari se,ni jedan deo nisam kupio za 5 god osim čepa za rezervoar jer sam ga izgubio,farba ne bledi posle 5g kod mene...loše po meni kočnice hoće da škripe ali ubujaju kako koče,ne preglednost od auspuha i separatora prašine na haubi,buka pola pola npr moj 820 je tiši u kabini od Mahindre eto to je to...da i ne sviđaju mi se stabilizatori jer uvek imaju lufta pa npr u prskanju hoće dobro da cima ali to sam rešio...
 
Nazad
Vrh