Lucerka

Cene su da se smrzneš, ne znam da li neko uopšte nešto i proda.
Oglašavao sam lucerku po 22 rsd/kg letos i nisam ništa prodao na svu sreću, sada bi morao da kupujem pošto je suša učinila svoje.
IMam dovoljno do nove.

Nužda zakon menja, nema tu hoću-neću.
Na 30 din sutra mogu prodati svu lucerku.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Ovamo ljudi uglavnom znaju koliko im hrane treba godišnje i trude se da obezbede sejući i balirajući sve živo, ako bi kupovali ne bi ni držali stoku. Kupuju samo oni koji imaju vrlo malo stoke (a takvih je sve manje) i to im dođe zanimacija za starije ukućane pa im nije strašno da kupe par tona hrane.

ovamo ljudi uglvnom ocekuju 5 kosenja lucerke godisnje sada jedva ima 3-al dobro
ovde uglavnom radjalo 4-5 t kukuruza po jutru sada jedva tona ili nesto preko-al dobro
izgleda da im je zanimacija za neke ljude koji imaju po 50 komada u kosari pa vec sada spremaju i kupuju za zimu jer gde je maj sledece godine
al dobro,svako ima pravo na svoje misljenje

Ovamo ljudi uglavnom znaju koliko im hrane treba godišnje i trude se da obezbede sejući i balirajući sve živo, ako bi kupovali ne bi ni držali stoku. Kupuju samo oni koji imaju vrlo malo stoke (a takvih je sve manje) i to im dođe zanimacija za starije ukućane pa im nije strašno da kupe par tona hrane.
Čovek ima 150 krava i 400 ovaca a nema ni jedan traktor. Koristi sve moguće subvencije države i gospodin čovek kupuje svu hranu na gotovs. Tako već godinama i ne vidim da nešto propada, već naprotiv...

Čovek ima 150 krava i 400 ovaca a nema ni jedan traktor. Koristi sve moguće subvencije države i gospodin čovek kupuje svu hranu na gotovs. Tako već godinama i ne vidim da nešto propada, već naprotiv...

Pa ti ne vidiš.Zato on zna koji mu je status.Uzmi sam pa računaj.Tako bi svi radili da je isplativo.Što bi se mučili i mudrovali.Krave bi bile hranjene u fulu.To je želja svih nas stočara.

ako odmah prodaje telad sisavce uz sve subvencije koje dobija kako kazes
lako izlazi na kraj
usao u semu koja se vrlo dobro isplati sobzirom na prinose koje imamo i hrane koje jednostavno nema+ga ne jebe aflatoksin
tamo gde bilo kise sad srecni svi pa ulaze u nevidjenu lovu sa lucerkom,prosle je komsija uzeo u martu ili februaru mesecu po 45din kg ako se dobro secam ili 42 din,da ne lazem sad bas

Jel on živi od tog posla? Jel on hrani stoku ili ima radnike? Da li je neki funkcioner, biznismen ili kriminalac kome farma služi za razmenu robe i pranje novca?

Ja sam prodao po 18dinara ječam odmah iz njive bratu,on ima stoke,tj,Krave i ovce imao sam prinos oko 5-6tona, kada saberem sve mene košta toliko, ubedjen sam da stočari imaju računicu da kupe jeftine žitarice, sve dok je ovakva cena ima računice.

Nazad
Vrh