Juče posejano 3 jutra lucerke, otišlo oko 14kg po jutru. Setva na 4 cm, pliće nema vlage, a kiše ne znamo kad će biti. Skinut kukuruz za silažu pa je išla tanjirača. Posle stajnjak i map pre oranja. Dva puta spremač, a valjanje glatkim valjkom i pre i posle.
Ne znam da li je dobro baciti kempericom malo stajnjaka u jesen.Da li je neko radio to.U pitanju su vertikalni rotori i dosta sitno baca.Da ne bacam novac na veštak.4-a godina joj je.
I ja sam cuo da je to dobro al se meni nikako nije pokazalo.dal je bila slaba zima ili sta uvlavnom ja sam u prolece dobio punu njivu maslacka izmesanu sa grudvicama stajnjaka.isto vertikalni rotori i ugoreo stajnjak.
Razbacaj stajnjak i dobro dobro je izdrljaj početkom marta, kad primetiš da ona kreće. Ja tako vozim lucirište već osmu godinu. Bude i drugih trava, ali lucerka to sve uguši i bolja je nego i jedna komšijska druge ili treće godine. Moji stari su govorili da je stajnjak majka, a drljača otac lucerke.
To za spremač sam ovde na forumu prvi put pročitao,sad i ti Dragane to kažeš,al meni to deluje drastično...
Opet s druge strane,lucerka preživi tanjiraču i plug,to jest neki deo naravno,tako da ko zna,zreba probati