Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ondak bolje posle takve rođakove setve ovlaš pređi drljačom, da seme uđe u zemlju, pa onda povaljaj....Ja tanjiracu nemam, znaci drljacom u prolece i pred setvu frezom na koju dubinu? Ovde ne mogu nikog da nadjem sa sejacicom samo rodjak ima neku koji nosi i ruci i nasejava na neki sistem i lepo ispadne samo ne znam koliko je tacno da pogodi kilazu semena. I posle samo povaljaju. I primi se lepo.
Kolega ja nemam ništa protiv kruševačkog sjemena ali da ns sjeme lucerke nevalja zajebi to,ako želiš slikaću ti lucerište na kojem je norma sjetve 17 kg na ha i valjda je svako zrno nikloAlene prijatelju, na Boljanićima prema Čajniču moji rođaci uzoru, frezaju, naseju rukom, povlače traktorskom drljačom i povalju valjkom napravljenim od trupca vezanim za traktor. I bude im bolja nego moja koji plaćam sega-mega sejalice i šta ti ja znam. Podeli parcelu na jednake sektore i tih 20kg semena razmeri na toliko delova. Sve će to drljača ujednačiti.
I ja sam jesenas sve sejao na ciklon i drljaču. Moli zovi, danas će sutra će, za moje pare me zayebava. Ciklon i drljača. A i neke godine sam crvenu detelinu i ljulj sejao na ciklon. Ciklon je zakon za nas male mame mi.
Zaboravih, seme kupi u institutu Kruševac, nije dobro za tamo seme iz NS. Moji uzimaju u Kruševcu.
Ma za konja sam rekao kako sam ja radio, ne predlažem ti uopšte rad sa konjem...Pa ne znam bas za drljanje konjem 80 ari mislim da bi me odrao ovaj sa konjem, a za valjanje jel i 539 pretezak?