U ne pokošenu hoće miševi i ostala gadija.Pokosiš je i ako je uhvatiš,uhvatiš ako ne istruliće do proleća.Imam i ja 7 k.j ljudski lepe za košenje.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Naprotiv Maticu, misakinja je karakteristican korov u starijim luceristima. U tek zasnovanim se pojavljuje sirak, stir i sl.Mišovkinja hoće da se pojavi samo u tek zasnovanim lucerištima ne bitno da li je u pitanju jesenja ili prolećna setva.Pošto je lepo nikla a predstoji još lepog vremena širokolisni korovi ima da bujaju samo tako.Uraditi tretman Bentazonom i mirna Bačka.
Stavi na gomilu,izgazi dobro i pokri folijom...............jednostavnoJa moju pokosio u nedelju, stoji i danas ista takva zelena, ne može ni trunke da se osuši jer je jako hladno. Ne znam šta da radim sa nje, mislio da je sameljem ali nema ko to da mi odradi, nijedan silo-kombajn (kukuruzni) u selu ne može da melje travu, svi su već probali i jednostavno nemaju vjetra da je bacaju i zaguše se za par minuta. Parcela od 0.7ha (7 duluma) a lucerka nikad bolja. Vjerovatno ću morati da je skupim i istresem negdje na gomilu da trune...šteta tolike hrane.
Posejao sam detelinu 8. Septembra, evo kako danas izgleda, odlično i jednako nikla, valjda svako zrno, posle mesec dana, prezadovoljan sam...
Predusev je bila Sudanska trava, površina je 8 ari (plac pored kuće)...
Samo oranje, spremanje drljačom i odmah setva bez valjanja, ili dodatnog drljanja posle setve...
Kod nas su uvek govorili da je bolje sejati detelinu u jesen nego u prolece,zbog jakih kisa u prolece i zato sto vec imas na prolece pravu detelinu za otkos.
A na susnim godinama kao sto je ova? Lucerka koja se poseje u jesen se bolje pripremi za leto, formira dublji i razgranatiji korenov sistem.Po meni je rizik sejati lucerku u jesen. Prolece je dosta sigurnije. Planiram 1.5ha u prolece da posejem
Nikla je ona brzo al posle se okilavila, bar meni tako deluje!Možda si je duboko posejao.